Къде мога да намеря черно-бели филми

Имам интересна фото задача и исках да използвам няколко черно-бели филма, защото така или иначе проекта е в черно/бяло. Снимките са навън и са с голям контраст. Това поражда известни технически проблеми, но това е без значение.

Трябваха ми 2-3 рол филма със средна чувствителност – около 100АСА. Оказа се, че в нито една от големите фото вериги (няма да споменавам имена, всички ги знаят) няма един скапан филм. Тази липса на филми продължава с месеци. Не мога да разбера как която и да е уважаваща себе си верига от магазини поддържа 1 филм Ilford Delta 400 в единия си магазин, 1 филм Ilford Pan F в другия си магазин, а друга верига има един филм Ilford Delta 400. Да не говорим за малките фото ателиета, които продават филми със 100% печалба, така Ilford Delta 400 струва 15лв (за съжаление в блога нямам емотикон с изцъклени очи).

Последния възможен ден преди снимките ми изскочи късмета. Чух се с един приятел, а той ми препоръча фирма, която досега не бях чувал. Тук е мястото да похваля фирма „Екуипекс СЕ7“. Звъннах и се оказа, че имат налични много 35мм и рол филми в срок. Отидох и взех общо 15 филма. Жената беше много мила и ми направи отстъпка без дори да поискам такава. Разпитах и се оказва, че много студенти ползвали въпросната фирма, за да закупят филми. Също така зареждат редовно и поддържат наличност. Единствения минус на тази фирма е, че сайта им явно ползва стара версия на joomla и го е налазил някакъв зловреден код, затова не може да се влезе в него през Firefox (затова няма да давам линк към него).

Ето и адреса и контакти на фирмата:

Адрес: София, ул. Голаш бл. 24
Работно време: Понеделник – Петък, 09:00-17:30
Телефони: 02/8705049 и 02/9712276

2 thoughts on “Къде мога да намеря черно-бели филми

  1. Тази статия може да не е много популярна но за хора като мен фенове на черно белите филми е безценна 🙂
    Благодаря!

  2. Е!!! Бравоо! Щастлива съм, че попаднах на този блог! Голям почитател съм на черно белите филми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.