Резултати от 90 дневната диета

Здравейте,

много често във форумите има публикувани диети, а хората споделят колко е ефективна дадена диета и колко килограма са отслабнали. Разбира се, аз съм малко скептичен към резултатите, които са публикувани, защото няма никаква допълнителна информация. Например, ако си дебелан 1,60м и тежиш около 100кг, с текущата диета можеш да свалиш спокойно 20кг, но когато си 1,80м и тежиш 100кг, надали ще постигнеш същия резултат. Колкото повече се доближава човек до нормалното тегло, толкова по-трудно сваля кг. Ако някой се интересува какво е количественото измерение на дебелината 🙂 и нормалното тегло може да погледне за Body Mass Index.

В настоящата публикация ще спомена много числа – колко съм висок, колко килограма съм бил в началото на диетата и колко в края. Вместо „маса“ ще използвам „тегло“. Не е по-правилно, но се доближавам до разговорния български.

Измерванията на теглото съм направил всеки ден с електронен кантар, поставен на едно и също място в един и същ час от денонощието и с едно и също облекло 🙂

Диетата е циклична с период от 4 дни, т.е. има 4 групи храни и те се ядат в точно определен ред, като всяка група се яде цял ден. За повече информация за диетата и как точно се провежда може да използвате Google. Подготвил съм различни графики, но за тях по-надолу. Резултатите определено са интересни и се добива много добра представа как точно работи диетата.

Изходни данни:

Начално тегло: 85,9кг
Крайно тегло: 76,9кг
Най-ниско тегло: 76,5кг
Ръст: 175см

Започваме с най-елементарната графика – движението на кг по дни без значение от това в какъв цикъл е взето измерването на кг. Тази графика не носи особена полза за разгадаването на диетата, но показва, че теглото (масата) варира, понякога и с 1,5кг на ден, което не трябва да ви притеснява и обезсърчава. С тънка черна линия съм добавил тенденцията.

Следващата графика показва какво е теглото в началото на различните дни. С тази графика исках визуално да придобия представа в кои дни имам по-голямо тегло и дали това е тенденциозно или е случайно. На пръв поглед в началото на плодовия ден теглото е по-високо от средното, но това е нормално. Дължи се на тортичките, които хапвах във въглехидратния ден 🙂 Освен това имах чувството, че задържам повече вода при консумация на въглехидрати. Може би има научно обяснение, но не можах да намеря нищо по въпроса в Интернет, освен това и не търсих много.

Започват интересните графики 🙂 Задавах си въпроса как точно работи диетата и дали се отслабва всеки ден равномерно или някои дни се отслабва повече, други по-малко. Направих проста графика, която показва колко килограма съм отслабнал спрямо предходния ден от същия цикъл. Единствено изключение прави прехода „Плодове -> Белтъци“, като при него съм използвал разликата между белтъците в настоящия цикъл с плодовете от предходния цикъл (това не променя тенденцията, защото пак дните са един след друг).

На пръв поглед забелязвам нещо фрапиращо – лилавата линия, която показва с колко съм отслабнал след плодовия ден е много над останалите линии. Това значи, че губя най-много тегло след плодов ден. Следователно тегло се губи в плодовия ден. Всъщност графиката е малко неточна, но това е заради опростяването й. Обърнете внимание на деветия цикъл, най-големия пик на лилавата графика. Това е не един, а два дни, като единия от тях е водния ден в диетата.

Зачудих се колко точно тегло се губи след плодов ден и това доведе до количественото измерване на загубата на килограми между дните в цялата диета:

Извода е ясен – в плодовите дни съм загубил около 14 килограма, а през всички други дни сумарно съм качвал. Защо тогава не караме само на плодове? Отговора е ясен – защото 99% от хората нямат волята да карат само на плодове, освен това теглото ще спадне много бързо, което има своите негативи – йо-йо ефект, проблеми с кожата и т.н.

665 thoughts on “Резултати от 90 дневната диета

  1. По принцип записвах данните в една колона на Ексел, като всеки ден беше на нов ред. За да генерирам графиките разбити в зависимост от хранителните дни направих една нова таблица, която имаше 4 колони. Първата колона взе елементи 1, 5, 9 и т.н., втората 2,6,10 и т.н. После лесно се рисуват графиките. Ако съм ти разбрал въпроса правилно, това е отговора 🙂

   1. Здравейте ! Доста късно пиша тук , но чак сега виждам тази статия , която само мога да кажа , че е страхотна и Ви поздравявам за резултатите. Имам няколко въпроса.Струва ми се , че правя нещо грешно . На тази диета съм от 14 дни.Преди това спазвах един режим , който от сестра ми знам , че е доста ефикасен , защото тя свали желаните от нея кг.След това си починах събота и неделя, и реших да почна така препоръчваната 90-дневна диета.И така почнах … Явно ефектът от онзи режим си беше показателен , защото според моите преценки съм -2кг. И ето го едното ми притеснение – плодовия ден.Имам воля , няма спор , но майка ми ми каза , че трябва да хапваме салати ( тя е държала тази диета и е отслабвала от нея) . Сигурно ми го казва , защото съм още малка ( на 14) и да не взема да припадна и т.н. Но от утре съм решила , тъй като ми е плодов ден да съм само на плодове.И така …продължавам аз диетата , но във въглехидратния ден ми писна от спагети и реших да ги заместя с мекичета.Малко прекалих с яденето миналия въглехидратен ден , но един път.Днес ми беше този ден и хапнах , но според мен достатъчно , защото иначе ще си легна гладна.И си мисля , че съм качила., но тренирам.Бягам всяка сутрин и утре ще започвам с упражненията.Въпросът ми е мога ли да хапвам мекичета (4 ) и после на вечеря (2) със сладко , такова направено от баба( нз как да ви го обясня).Другият въпрос ми е може ли да спра с диетата , когато съм на море…Не знам кога ще е , но нали знаете …искам да си изкарам пълноценно морето . Благодаря Ви!

    1. И още нещо….мисля , че много малко ям понякога , тоест понякога без салата …не пия вода толкова много и така…

     1. Какво значи малко? Пробвайте да направите списък колко и какво сте яли в един от дните, в които смятате, че ядете малко.
      Вода трябва да се пие… Аз си инсталирах приложение на телефона и ме подканва всеки час да пия докато не си направя необходимото количество за деня.

    2. Здравейте,
     в плодовия ден не е проблем да се хапва салата.
     Мекиците не са много добра храна, защото половината е олио. Пробвайте нещо друго – кекс или нещо друго с тесто.
     Диетата е до голяма степен въпрос на нагласа – или я спазваш или не. Почивката за пълноценно море не показва мотивираност за постигане на резултати. За постоянни резултати трябва промяна на начина на живот, не е достатъчно някой да се мъчи 90 дни и после да се върне към старите навици. По-добре спрете сега и почнете от нулата след морето.
     Хубаво е, че спортувате, колкото по-често, толкова по-добре.

  2. Здравей,
   Страницата е доста интересна. Резултатите са доста мотивиращи и мисля да опитам диетата и аз. Според мен ефектът от нея е добър заради реда на дните от белтъчни, варива и въглехидрати. Всеки ден организма поема храна, която е с по-голямо съдържание на калории и след това в деня на плодовете количеството приети калории рязко спада.

 1. Хахаххахах поздравявам те за играта да направиш всичко това. Наистина мн интересно си се сетил :). Но според мен няма особен смисъл от него. Естествено е, че през плодовия ден се сваля най мн, та то си е вода с витамини ;). Бих допълнила, че неможе и само на тях, защото е вредно да лишаваш организма от всичко останало и, ще си докараш най-малкото гастрит 😉
  Ще ти кажа и др ефикасна, макар, че е сблъсък на интереси 🙂 Преди 5-6 години ми казаха за Дюкан и мен не ми се вярваше, но просто нямаше как да не повярвам на най-добрата си приятелка 🙂 та реших да пробвам, бях качила 15кг като смених динамичния си живот със нова работа и сядане зад бюро и без движение. Та пробвах я и за 5 седмици свалих 15кг, като веднага след това отидох на море и както се сещаш нямаше как да продължавам захранващия режим, та я зарязах. И не върнах нито килограм, стомаха ми се беше свил и хапвах в ограничени количесва (даже цял сладолед неможех да изям). И така след това си ядях нормално. Качих килограми чак като забременях пак ми останаха след раждането около +15кг. След като спрях да кърмя пак направих един тур в който свалих 8 за около месец и половина, но почнаха празници и пак зарязах, сега все още съм си 67кг (бях 75) висока съм 165см, и 62-63кг са ми теглото в което се чувствам добре.
  Реших да пробвам тази за разнообразие, вярно др е мн ефикасна, но имам чувството, че вече ще почна да кудкудякам 😉
  В тази има мн вкусотии, но за сега реших да мине и Великден и почвам. Дано сваля 4-5 кг :):):)
  За спортуване нямам никво време, но сина ми сега проходи и е голяма гоненица 🙂
  Благодаря, че ме изслуша, имах нужда да споделя 🙂 приятен ден
  и дано да съм помогнала с тази информация поне на един :):):)

  1. zdraveite 🙂 ot 20 dni nqkade sam na tazi dieta i sam svalila 3 kg. struva mi se 4e ne sa mnogo no kato cqlo sam blizo do normalnata stoinost i moje bi zatova e po bavno 🙂 iskam da popitam sled kato sled plodoviq den se svalqt nai-mn kg.togava vazmojni li sa nqkakvi pregre6eniq prez drugite? naprimer v belta4niq den konsumaciqta osven na meso i na dr produkti ot grupata?

   1. Здравейте,
    3кг за 20 дни не е никак малко при условие, че ядете пълноценно и без ограничаване в количествата. Нямам представа с колко ще се отрази смесването на различни групи, но си мисля, че ще намали ефекта от диетата. Аз лично в белтъчния ден консумирах и салата, за да не е скучно менюто. Като се замисля, всеки един ден без плодовия съм ял салата. Въздържам се да давам мнения, които не съм проверил лично, за да не ви подведа 🙂 Успех с диетата.

   2. Zdraveite i ot men. Ot 10dni sam na tazi dieta i sam svalila okolo 3kg . Opitvam se da hapvam dosta po malko ot kolkoto pishe v dietata. Sutrin piq 3v1,kam 2:00-obqdvam bez hlqb nito salati …samo prednaznachenoto za denq i vecherqm kam 23:00 tui kato po tova vreme se pribiram. Vaprosa mi e normalno li e da svalqm tolkova bavno pri tova hranene i dali kilogramite mi she se vurnat slad kato spra dietata zashtoto dosta obicham da si pohapvam. Visoka sam 168sm i v nachaloto tejah 70 kg. Blagodarq predvaritelno i uspeh na vsichki.

    1. Здравейте,
     защо смятате, че 3кг за 10 дни е слаб резултат? При същия темп за 90 дни колко ще стане 🙂 Резултатът е доста добър, продължавайте така и ще смъкнете още доста кг. Ако си върнете стария режим на хранене е доста вероятно да си върнете и кг. Това ядене в 23 часа е доста късно… Тази диета учи на добри навици – да се закусва, например.

     1. Ники, здравейте, искам да Ви попитам нещо важно. В деня на въглехидратите бихте ли ми казали как се хранихте? Едно примерно меню? Не ми става особено ясно….благодаря Ви!

     2. Най-лесното е спагети с някакъв доматен сос без месо. Понякога ям само домашна питка. Може и нещо като по-постна пица 🙂 Не се ограничавам твърде строго.

 2. zdraveite 🙂 ot 20 dni sam na dietata i sam minus 3 kg. iskam o6te 3-4 da svalq moje bi za6toto ne sa tolkova mnogo i svalqm bavno ili taka mi se struva xexe iskam da popitam sled kato se otslabva nai-mnogo sled plodoviq den togava malkite pregre6eniq v drugite dni ne sa fatalni taka li ? naprimer prez belta4niq da se konsumira ne samo meso no i dr produkti ot grupata v negolemi koli4estva razbira se 🙂

 3. За метаболизирането на една молекула захар са необходими 4 молекули вода, това обяснява задържането на вода при консумация им.

 4. Wtori den mi e,no dosta sym swalila za tolkowa malko okolo 600 gr.Zadawam si wypros-kakwo stawa s kostnoto we6teswo i nqma li opasnost it zasilwane na osteoporozata,osobeno pri klimakterium(za6toto wseki den si hapwah niskomasleno mlqko i surowi qdki)?Deistwitelno imam i glawobolie. Bulionite ot surowi zelen4uci li se prawqt i koga e nai-dobre da se piqt i s kakwa temperatura?

 5. Здравейте! Имам чувството, че нещо не правя както трябва с тази диета. Кажете ми моля, позволено ли е да пия гъбен бульон в плодовия ден?

  1. Здравейте,
   според мен бульона не би трябвало да създава проблеми, но солта в него кара организма да задържа водата. Ако не си измервате теглото всеки ден в по-мащабен план не би трябвало да окаже влияние.

 6. Zdraveite.Ve4e sam na tazi dieta ot po4ti 2 meseca-7kg e rezultata do sega.Mislq da prodalja do Ng ta posle 6te vidim.Imam pitane kam vsi4ki vas-6te se radvam na mneniq i preporuki.Vqrno li e,4e vav vaglexidratnia den moga da konsymiram pe4eni kartofi s gubi i ni6to drygo?Vodnia den da izkaram samo na plodove i zelen4yci?I vmesto zelen4ykova piza moga da si xapvam mekici?
  Vsi4ko tova go 4etox nyakade no mislq,4e trqbva i drygo mnenie za da sam sigyrna v tova,koeto pravia:)Blagodarq Vi predvaritelno.

  1. Здравей,
   трябва да спазваш за всеки ден да ядеш от групите храни, които са разрешени. Въпреки че в картофите има много въглехидрати, те са поставени в деня с варива и затова трябва да ги ядеш там.
   Водния ден се изкарва само на вода и чай без захар, не можеш да ядеш нищо.
   Във въглехидратния ден можеш да ядеш и мекици, вместо пица, но трябва да знаеш, че в пърженото има повече калории, отколкото печената пица.

 7. Здравейте.Днес ми е 12 ден и съм свалила според кантара 5 кг.Интересуваме дали до края на диетата ще свалям с това темпо или и трябва да спортувам /аз съм астматик и при при спортуване се задъхвам/.

  1. Здравейте,
   5кг са наистина много за 12 дни. Всичко зависи какво ви е отношението тегло/височина. Но със сигурност темпото няма да остане същото, защото ако темпото се запази за 90 дни би трябвало да свалите около 40кг 🙂
   Най-доброто постижение, на което съм свидетел е 15кг, но при доста пълничък човек.

 8. Искам да питам 15 кг при по пълен човек е нормално аз не се стремя кам толкова много ,но ако си 68 кг до края на диетата възможно ли е да сваля 7-8 кг….?

  1. Всичко зависи от това колко излишна маса имаш. Ако имаш много, ще отслабнеш много, ако имаш малко ще стопиш малко 🙂 Предполагам, че няма проблем да се стопят тези килограми.

 9. здравейте аз започнах този режим на хранене преди 8 дни и вече съм свалила почти 3 кг.преди няколко месеца бях започнала ,но до 20 ден почти нищо не свалих и се отчаях и се отказах.сега имам подкрепата и на мъжа ми и заедно е по лесно, но просто ми се вижда че много бързо свалям.дали предния път не съм правила нещо не както трябва.

 10. здравейте, искам да се включа в кометариите ви .според мен диетата е много хубава само че е много време и ако я започна сега ще хвана коледните празници може ли да се прекъсва и после продължава?

  1. Ще намалите значително ефекта от диетата, ако я прекъснете и после я продължите пак.

 11. Здравейте,
  днес е първият ден от моята диета. Желаният резултат от мен е да сваля 3-4 кг. Посещавам фитнес зала 2-3 пъти седмично. Удачно ли е в този случай да спазвам стриктно диетата или мога да си позволя да залитна с някоя чаша вино примерно? :)))

  1. Предполагам не е проблем, ако спазвате поредността на дните и не консумирате всеки ден… 🙂

 12. Здравейте,
  Искам да попитам, понеже на мен водният ден ми се пада точно 24.12.2011 бъдни вечер, има ли проблем да пропусна и да направя водния ден след следващия плодов?

  1. няма проблем 🙂 на мен пък ми се пада на именния ден и по същата причина ще го отложа с 4 дни 🙂

 13. Zdraveite i ot edna nova kolejka po dieta.Dnes mi e 7 den,no vse o]e ne sym mrudnala na kantara 🙁 Zashto taka be hora,kakvo mi stava.Imam da smykvam dosta kila,ama ne6to ne se polu4ava.Vupreki tova ne se otkazvam,imam volq za uspeh slava bogu.I da popitam mnogo 4esto imam glavobolie,kakvo da napravq za da promenq tova?Uspeh na vsi4ki:))))

  1. Здравейте,
   Спазвайте стриктно диетата и резултатите ще се появят. В плодовия ден задължително само плодове – никакви салатки, ядки и т.н. 🙂

   1. az li4no poneje ne qm plodove v plodovia den si xapvax salati vsqkakvi s malko sol i olio razbira se kafe s zaxar vsqka sutrin i po 4a6a vino dosta 4esto i rezultata mi be6e 15 kl,za 2 meseca.straxotna e dietata

  2. Zdraveite! Ve4e 22 dni sym na tazi dieta,chyvstvam se mnogo dobre! Iskam da popitam koga moga da o4akvam 1-viq rezyltat. Ne sym ot xorata,koito se teglqt vseki den ili prez den-dva. Iskam da svalq 7-8kg. Zapo4nax q na 62kg,visoka sym 165kg. Razbrax 4e kolkoto po-malko imash da svalq6 procesa e po-baven!!

 14. Здравей. Радвам се че си създал такъв блог. Искам да попитам дали това което четох на едно място по повод 90 дневна диета че може да се пие чаша бяло вино сухо всеки ден и ме интересува пише обед и повин вечеря а после пише че количеството от групата не е ограничено???? Успех на всички които участват и благодаря на теб. Ти си работил упорито по графиките и следенето в резултатите. Браво!!!!

  1. Алкохола не е добър за нито една диета, особено ако пиеш всеки ден…

   Относно храната – важното е на обед да се изяде някакво количество храна, а на вечеря наполовина. Ако можеш да изядеш един килограм боб наобед, може да го изядеш, на вечеря ще трябва да изядеш максимул половината. Разбира се, ако наобед изяждаш някакво по-нормално количество, а на вечеря наполовина резултите ще бъдат много по-добри.

 15. Здравейте,аз искам да попитам за някой съвет относно плодовия ден,много ми е труден и ако може да ме посъветвате как да се справям по-лесно с него?

 16. iskam da popitam kak stoi vaprosa s muslito za6toto ot dietata na dukan sviknah s nego i iskam da znam koga moje da se iade

  1. Ами закуската е от плодове,
   не знам кога ще го ядеш това мюсли, защото ако е с мляко, трябва да е в деня с месото и то вместо основно ядене…

 17. Bih iskala da popitam kakvo da pravq ako ne svalqm nikakvi kilogrami, spazvam striktno dietata ( s izklu4enie na 1 den, no ne sam prekalqvala) zapo4vah 60g i ne moga da svalq ni6tooo! visoka sam 166 sm i ne znam kakvo da pravq nablijava 2-riq mi voden den, a rezultat nqma ;(( Saveti?

  1. Здравейте,
   една колежка каза, че близо месец не е свалила нищо и изведнъж е свалила няколко кг, но това е информация втора ръка. Предполагам, че е хубаво да спазвате режима на хранене до края на диетата. Какви количества храна приемате дневно?

 18. ami zakusvam s 1 plod,nai-mnogo 2. spazvam 4asovete mejdu hraneniqta, ve4er namalqm porciitena polovina kakto pi6e, ne qm plodovve m/u hraneniqta, hapvam samo sytrin, obed i ve4er predi 8h i efekt otnovo nikakav. Ne sam se otkazala, no kato 4eta 4e horata svalqt po 7-8 kg za 1 mesec i se 4ydq dali ne barkam nqkade.. ;ss blagodarq za otgovara vse pak!!

 19. zdraveite i veseli praznitzi,
  az da spodelq , jiveq v london i imam nujda ot nasar4avane za da bade uspeshna dietata mi , pravih q predi 4 meseca i otslabnah s 8 kg, zapo4nah q nanovo no opleskah vsi4ko pokrai koleda:( po4vam q nanovo na 1vi- nova godina nov kasmet haha e..ot mene zavisi , dvija se mnogo rabotq na stroitelen obekt a i imam pilon v kashti i tancuvam 4esto iamam okolo 10 kg da svalq ne mi li4at kato cqlo sam mn stegnata no problema e 4e piq dosta bira i korem4eto raste a kato piq pove4ko i qm pove4ko 🙁 no minaliq pat ne sprqh birata i pak otslabnah , sega sam okolo 74 i sam 167 visoka iskam da stana kam 62 , znam 4e moje no molq nasar4aivaite me imam nujda ot volq

 20. Здравейте! От къде да започна незнам, но знам, че това което имате да сваляте вие, е нищо с това което трябва да направя аз. На всички които се борят с 5-7кг моля ви не драматизирайте, знам че това са най-пагубните 5кг за вас, но далеч не са невъзможна цел. Когато човек има да сваля много трябва да промени не само храненето, навиците и живота си, а и съзнанието и нагласите на околните за него самият. Хората с наднормено тегло, за да успеят се нуждаят от групи и от подкрепа, каквато в Бг няма /“анонимни затлъстели“/. Когато човек като мен се обърне към специалисти /многократно/ на него се гледа като на банкомат. Остава ни сами да помогнем на себе си доколкото можем, да прочетем и пробваме на принципа на проба-грешка…Пробвах 90 дневната за мен тя е ефктивна, много разнообрана /спрямо други диети/ и твърде неограничителна, което я правии строго индивидуална спрямо количеството, качеството и вида храна , които се използва в дните. Това, което не ми допада лично на мен, за мойте нужди е че когато няма яснота относно грамажа малко се размиват нещата, но пък човек винаги може да завиши критериите към себе си. Радвам се, че открих този блог и наистина много си се постарал. Надявам се и аз някой ден да имам мои в който резултатите ще са по-впечатляващи, прсто защото изходната точка /кг/ са различни! Успех на всички! И не забравяйте храната е само част от процеса…

  1. Здравейте,
   искам да споделя с Вас, че аз съм човек който винаги е бил “ пухкав“ с някакви луди моменти на спадове на килограми. Пробвала съм само една диета до сега “ Дюкан“ имаше невероятен ефект, но /както всичко има едно НО/ милата, ми прекрасна косица опада зверски и се наложи да я прекратя преждевременно. Та пиша Ви по повод на групите “ анонимни затлъстели“. В гр. Пловдив от март стартира такава група. В нея ще бъде включен здравословен режим за хранене, частен фитнес с фитнес инструктор, както терапевтични групи с психолог. Решихме да стартираме тези групи, тъй като аз знам какво е да ти е трудно и да нямаш подкрепа от себеподобни, а от прекрасни, но слаби приятели, които не спират да ти повтарят : Толкова си хубава и умна и забавна, защо ти е да сваляш каквото и да е, а ти самия да не се чувстваш точно така….А друго което знам аз, е че трупаме сланинки защото отвътре не сме ок със заобикалящият ни свят, и това е нашият начин да се предпазим от него. Надявам се да имаме успех, за момента имаме няколко прекрасни жени които искат да споделят с нас техният опит и подкрепа. На Вас пожелавам успех и никога, ама никога не забравяйте, че чудесата са винаги около нас, трябват само очи да ги видим.

 21. Николай, много благодаря за този блог и за графиките също. В повечето форуми намирам само рецепти, къде верни, къде не и злобни забележки на женките 🙂 А целта е взаимопомощ, все пак, нали така.

  Аз съм от категорията имащи да свалят 5-7 кг. Вписвам се в БМИ, обаче естетично не се чувствам добре. Започнах диетата и след първите 3 дни се оказа, че от многото съвети всичко съм объркала и я започнах отново. Тоест утре ми е вторият плодов ден. Не съм свалила нищо, даже може и да съм качила, защото от страх да не се затрия, се тъпча повече отколкото е необходимо, но мисля, че това ще отмине. Имам няколко въпросчета към теб и колегите по диета, надявам се да можете да ми помогнете.

  Първо прегрешение, от което не мога да се откажа, понеже денят не ми е ден , ако не почне по този начин, е кафето 3 в 1. Все си мисля, че в някаква субстанция на прах едва ли има кой знае колко захар, но това е защото се самонавивам, че е така… Бъркам ли?

  Второто: мога ли да ям банани? Първия плодов ден изядох на обяд 2 банана и след това до вечерта 2 ябълки, и 4 мандарини. Много ли е? Воден ден няма да правя сто%, ще го изкарам на плодове.

  И с риск да ви досадя, ще ви споделя какво ядох предните 3 дни, а вие ако имате време и желание, да изкажете мнение – ок ли е:
  1 белтъчен – закуска 3 в 1, портокал, обяд – пилешка пържола на скара + зелева салата (подправена със сол, лимон и зехтин), вечеря – паниран кашкавал и печени чушки с копър и чесън
  2 варивен – закуска 3 в 1, мандарини, обяд – царевица (от консерва) и зелева салата, следоб, з-ка мандарини, з.чай, вечеря – бобена супа и картофена салата
  3 въглехидратен – закуска 3 в 1, мандарини, обяд – спагети с гъбен сос и зелева салата, следобяд мандарини, вечеря – парче торта.

  Предварително благодаря на всички за съветите и идеите и ви желая диетата да е успешна при всички – да сме по-здрави, по-фини, енергични и уверени!

  1. Здравей,
   3 в 1 не е добре, пий еспресо без захар.
   Плодовия ти ден е ОК, може да ядеш и по-често, няма нужда да огладняваш зверски, за да ядеш. Другите дни са наред. Аз лично не мога дълго време да не ям и затова ям по някой плод между храненетата.
   Първите дни може да няма резултат, но не се отчайвай, защото променяш режима си на хранене, може да задържаш течности и храни, така че изчакай 1-2 седмици и ще видиш резултата 🙂

   1. Благодаря много! А подсладител може ли в кафето? (примерно стевия)

    1. По-добре малко захар, отколкото подсладител. Евтините подсладители са много по-вредни от захарта. Според мен 1 малка лъжичка няма да ти попречи особено много. Хубаво е да се движиш, дори и само веднъж седмично да е – танци, някакъв спорт, фитнес…

  2. Мила Гери, с тази диета / режим на хранене /, по – скоро ще поддържаш, а няма да сваляш килограми. Едно от основните правила е да се яде едно и също през целия ден, а ти го нарушаваш. Кафето и чаят без захар, може със захарин или друг подсладител. Пиша ти, защото много добре те разбирам – аз съм същата „лакомница“ И „ЧРЕВОУГОДНИК“ , който се страхува да не се затрие, както казваш. За да успеем, трябва точно да спазваме указанията. Успех!

 22. Здравейте, доста време търсих, форум , блог, някъде където ще мога да коментирам тази диета. Аз също доста неща изчетох преди да се реша да започна, защото съм правила и други диети, но са завършвали безуспешно(в повечето пъти с припадъци). Започнах я на 09,01, и за мое огромно учудване нямам никакви проблеми, както с предишните опити. Дори се чувствам много добре! Днес ми е осми ден и съм свалила два килограма, целта е 10кг. 🙂 Ако някой има тайни за по- голям успях , моля да сподели! Успех на всички в начинанието 🙂

  1. Продължавай в същия дух, щом работи за теб, значи ще свалиш исканите килограми. Спазвай водния ден и не си позволявай компромиси и изкушения 🙂

 23. Здравейте!И аз бях започнала тази диета лятото,но отидох на море и там не можах да издържа на изкушението.Сега обаче се чувствам зле и от днес пак я започвам!Надявам се,че ще я изкарам този път до край-трябва да свърши по Великден!Иска ми се да споделям с вас и да ви питам,ако имам въпроси по време на диетата.За сега целта са 10 кг,но може и малко повече.Много ми беше полезно всичко,което прочетох до тук и ми се иска да си споделяме,друго е,когато имаш съмишленици!Благодаря предварително!

 24. Здравейте и от мен. Започнах диетата на 9 януари и съм свалила 2,5 кг. до днес. Добре е, приятна е за спазване диетата. Правих я през лятото и свалих 7 кг., но не я довърших – оставаха ми 15 дни и заминахме на море и нещо в Гърция не се получава тази диета… Полека лека си върнах килограмите, че и 4 кг. отгоре. Много се стреснах и само чаках да минат Коледните празници и я започнах. Смятам да я пазя стриктно и до край. Очаквам още 10 кг. да сваля до 15 април. Дано! Успех на всички, много е занимателна и приятна диетата за разлика от Дюкан.

 25. Zdraveite i ot men! Mnogo mi haresa blogat..ima mnogo interesni saveti, no az tarsih navsyakade v internet i ne mojah da namerya otgovor na sledniya vapros: Tazi dieta vredi li na babrecite, za6toto sam v na4aloto- na 5-iya den sam ( a imah naskoro problemi s babrecte) i zapochnaha bolkite.Chela sam che povecheto dieti okazvat vliyanie i to neblagopriyatno.A naistina se nujdaya ot dieta zashtoto predi 5 meseca rodih, kachih 25kg, a predi tova byah 49. A imam da svyalam pone oshte 15kg. Blagodarya predvaritelno za saveta, koito shte mi dadete!:)

  1. Според мен е безвредна, защото не затормозяваш организма само с един тип храна, все пак ядеш всичко, но просто го ядеш разделно.

 26. Здравейте! Преди три години спрях цигарите и от 52 кг сега съм 63. И леля ви почва диетата от четвъртък. Утре имам семеен празник и след това….Само веднъж съм започвала диетата и за 20 дни свалих около 4 кг, но не мога да постоянствам. Сега уж си обещах, обещавам и на вас. Ще докладвам за резултати.

 27. Здравейте отново 🙂
  Аз имам два въпроса, като единият най – вероятно е доста глупав, но… може ли да се яде кисело зеле и кога? И вторият въпрос е , нормално ли е да има застой в килограмите, т.к. аз свалих 2кг. до 8-мия ден, до 12-тия още един и от тогава нямам никаква промяна?

  1. Ако някой от дните ядеш салата, може да ядеш кисело зеле вместо салата. Имай предвид, че освен кисело, зелето е и солено, което ще накара организма да задържи вода и няма да ти хареса резултата на следващия ден 🙂
   Нормално е да има застой, спазвай стриктно режима, особено плодовия ден 🙂

 28. Здравейте, имам да свалям 10-12 кг. в момента проучвам тази диета и до момента има само добри отзиви за нея. Трябва да я почна но нещо нямам воля. Графиките са чудесни.

 29. Здравейте на всички, аз имам да смъкна 30 кг, а волята ми хич я няма, до сега не съм правила диети. Моля някой който е смъкнал повече килограми да ми пише.

  1. Здрасти,аз бях на тази диета миналата година от февруари месец.Не я спазвах стриктно и до края и за 2 месеца свълих 12 кг.Сега отново съм на тази диета.За 1,5 месеца смъкнах 5 кг като пак я нарушавам отвреме на време.

 30. Здравей Николай!Прочетох съветите ти и мненията на всички които са започнали диетата.Аз я започнах на 21.01 и смятам да издържа,но има една малка подробност-хипертоничка съм и пия лекарства,освен това пия и други които няма как да спомена във интернет.Вторите лекарства задържат течности и повишават нивото на натрия няма спасение,та въпросът ми е следния -щеима ли ефект според теб от тази диета

  1. Ако нямаш противопоказни храни, не виждам какъв е проблема да я спазваш и да има резултат. При диетите се отслабва главно поради отрицателен калориен баланс. В случая това е плодовия ден. Ти така или иначе си задържала вода, като намалиш телесната маса според мен няма как да задържиш повече вода, отколкото сега.

 31. Здравейте. От 2 седмици съм на тази диета. Усещам, че има промяна но въпреки това съм скептично настроена. Не искам да се качвам на кантара, защото се страхувам, че резултат няма да има. Утешавам се, че не е минало толкова много време за да има видим резултат, но в същото време и не спирам да мисля за това дали все пак ще го има. Чета коментари, как хората отслабват с 10 – 15 килограма за 3 месеца, а аз си мисля, че няма да успея да мръдна. Имам около 40 излишни килограма. Ям най – много по 4 пъти на ден ( включително и закуската с плодове ). Порциите ми не са големи и ям по – малко от преди. Имам хормонални проблеми – може би това би била причината за по – бавния ефект. Надявам се след 1-вия воден когато се претегля на кантара да съм свалила поне 5 килограма.

 32. Здравей,Николай искам да попитам за обяд и вечеря едно и също ли трябва да консумирам, например ако в бобовия ден на обяд ям боб, вечерта пак ли трябва да е боб.Благодаря

 33. На мен тая диета ми се вижда напълно безмислена.. Ако на 4 дни веднъж се храните само с плодове а през другото време ядете както по принцип пак ще има същия ефект.. Това е едно разделно хранене, което е полезно, но не може да се нарече диета, в момента когато я спрете ще качите постигнатото… Трябва да си наложите спорта и здравословното хранене и да изключите почти напълно пиците, кифлите, чипсовете, газираните напитки, прекалено мазните храни и всичко вредно и ненужно, защото в противен случай цял живот ще си ходите гладни и дебели… Да изглеждаш добре е въпрос на начин на живот, не е нещо което се постига моментно… Висока съм 1,75 тежа 58 кг., бях 68 преди 3 години, свалих 10 кг. без да си ги поставям за цел, така реши огранизма ми, сега спортувам 3 пъти в седмицата, спазвам лунната диета 4 пъти в месеца на течности, което не е сложно и е полезно, защото организма се пречиства, не ям след 7-7, давам си по малко шоколад на ден, не прекалявам с плодовете, ям зеленчуци, месо, риба, готвя с малко мазнини и не смесвам различни храни на едно ядене, но гледам да ям разнообразно, пия само вода, чай, кафе, но с подсладители, организма ми получава всичко необходимо, пак е един вид разделно хранене, мога да си позволя веднъж в седмицата да ям малко пържени картофи или торта, но ще прекарам 15 минути повече във фитнеса… Меря се всеки ден, броя калориите, с прием от 800-1000 калории на ден се чувствам сита, организма ми свикна.. И това вече е начин на живот, режим на хранене, а не диета 🙂

 34. zdraveite.naistina iz4etoh mnogo mneniq za tozi vid razdelno hranene.az zapo4nah na 03.01 kato pove4eto puti raznoobrazqvam obqda i ve4erqta v granicite na suotvetniq den,sportuvam ot 3 do 6 puti v sedmicata..i vupreki tova za sega ne sum svalila vuob6te.ytre mi e purviq voden den dano da izdurja i da ima efekt sled tova.naistina neznam kakvo da pravq i kude burkam ,no sum re6ila ad go izkaram dokrai.

 35. zdraveite,imam malak hormonalen problem ot koito ka4ih 13 kilograma ,molq kajete mi v moq slu4ai 6te ima li rezultat dietata

  1. аз също съм с хормонални проблеми но за 70 дни свалих 12 килограма, но аз имам да свалям много

 36. Здравейте. Мога ли за пазя тази диета в началните месеци на бременноста?

  1. Здравейте,
   мисля, че е крайно неразумно да искате мнение, което касае здравето на бъдещото ви дете в Интернет.

 37. Здравей Николай! Имам един въпрос…преди 2 дни ми беше първия воден ден,след това се претеглих и нямаше никакъв резултат в килограмите ми.Това норламно ли е и как да процедирам от тук до края…опасявам се че застоя може да продължи,а на всичкото отгоре тренирам 4-5 пъти в седмицата.Какво ще ме посъветваш?Благодаря

   1. тегля се през няколко дена, но теглото ми е без промяна.След първия ми воден ден бях пак същите кг.,може би проблема е в метаболизма ми.В момента съм 59 кг-167см и тренирам 5 пъти в седмицата.Целта са ми 5-6 кг.Понякога вечер хапвам нещо към 21.30ч.(понеже посещавам курс към работата ми)или към 16.30ч. като не винаги е същото като на обяд,а понякога прегрешаван с нещо сладко(но рядко).Наистина съм много объркана и незнам какво да предприема, ако и след 2-я воден ден няма промяна?

    1. карай докрай, ще си създадеш полезни навици. трябва да има резултат…

 38. Здравейте!Радвам се,че ви открих.Поздравления за графиките!Аз започнах тази диета първо консултирайки се с лекар.Имам висок инсулин и пия медикаменти.Много ме притесняват моментите на пригладняване,но се надявам скоро да свикна.На диетата съм от 05.02.2012г.Имам следния въпрос-Мога ли в едно хранене да комбинирам яица,сирене и кашкавал,в белтъчния ден?Или боб с картофи във въглехидратния?Благодаря!

  1. Здравейте,
   аз бих избягвал подобни комбинации. По-добре комбинирайте с някаква салата.

 39. Zdraveite az sum na tozi rejim ot 18 dni i sum svalila 5 kilograma za tozi period.Iskam da popitam dali sled kraq na dietata kilogramite koito sa svaleni shte se natrupat otnovo ili ne.V internet otkrih razlichni tvurdeniq po tozi vupros-nqkoi hora sa spazvali dietata samo 1 mesec i sa zadurjali poluchenite rezultata a drugi tvurdqt che dori sled prikluchvane na 90 dnevniqt rejim sa natrupali otnovo kilogramite koito sa svalili.Tova mnogo me ozadachi.Spored men sled kraq na dietata trqbva da se provede i 3 mesechno zahranvane osnovano otnovo na razdelnoto hranene za da moje poluchenite rezultati da se zapazqt v dulgosrochen plan.Dali tova zahranvane e zaduljitelno zashtoto taka rejima se uduljava na polovin godina koeto si e mnogo ?!

  1. Здравейте,
   образно казано – преди сте яли по 3 пържоли и 2 чинии пържени картофи на едно ядене и сте поддържали едни килограми и после сте направили 90 дневната диета и сте свалили N на брой килограми. Ако се завърнете към стария начин на хранене, резултата от диетата ще е нулев.

   Човек отслабва, ако гори повече калории, отколкото приема. Валидно е и обратното – напълнява, когато приема повече от необходимите му калории. Ако не промените навиците си към по-здравословни, никоя диета няма да има ефект. Зависи изцяло от Вас.

   Аз лично поддържам около 1.5кг над най-ниското ми измерено тегло.

 40. Здравейте отново,
  Аз съм вече на 36ти ден, след първия воден ден бях свалила 7 кг, но сега съм с 2кг нагоре, нормално ли е да има такива промени? Имах едни ден, в който излязох от режима, но се съмнявам това да е причината….

 41. Zdraveite,az spazvah dietata minalata godina i svalih 10kg za 25 dni,napravo ne mojeh da povqrvam i si vazvarnah kilogramite ot predi bremenostta-ot 60 na 50.sledkato svalih tezi 10kg sprqh dietata i ka4ih 1-2kg.sega pak sam zapo4nala da q spazvam i iskam da popitam moje li da se qde zeleva salata vseki den i dali moje da se qdat tru6ii kato zamestitel na salatata.

  1. Сигурно може, но не прекалявайте с туршиите, защото са солени и задържат вода. Резултатите няма да са като предния път, но не е и това целта, нали? 🙂

 42. Здравейте отново,
  вчера ми беше 1-ви воден ден. Сваила съм 5 кг. Урааа, а съм на 45 години и не е лесно като едно време. Много съм стриктна и даже коегите ми се радват… Но днес съм купила една прекрасна малка тортичка от бисквити за 14-ти февруари да се почерпим с мъжа ми и за 1-ви път ще прегреша…, но се надявам да не стане беля с кг. Имам въпрос – свалям килограми, а не е още много видимо, защо ли е така? 5 кг. не са малко. В момента съм 67 кг. Кога имате видим ефект?

  1. Четох някъде из нета, че мъжете и жените сваляли на различни места кг. Например мъжете сваляли най-трудно на кръста и много повече на краката, а жените обратно. А някъде четох, че зависело и от гена 🙂 Аз свалих много от бузи и от крака, но на корема по-малко, въпреки това смъкнах 2 номера от дрехите. Не усещате ли разлика в дрехите си?

 43. Здравейте 🙂 Пробвала съм диетата 3 пъти: 1-вия път спазвах 20 дни, 2-рия път-50 дни… спрях не ,защото не мога да издържа,а защото и в двата случая се демотивирах от факта,че не отслабвам. Сега съм започнала 3-ти път, днес ми е 31 ден и до момента съм свалила 4 килограма, не ми личат,но съм твърдо решила да изкарам до 90-ти ден. Чувствам се много добре,не се лишавам от нищо. Старая се да спазвам режима,но ще посоча прегрешенията,които правя:
  1-во не консумирам една и съща храна на обяд и вечеря
  2-ро смесвам храните- месо,яйца,мляко,сирене
  3-то във въглехидратния ден на едно хранене смесвам сладко и солено
  Ето и нещата,които стриктно спазвам:
  1-во сутрин задължително плод и половин час преди или след това едно горчиво кафе ( в деня не белтъчини му добавям мляко, в деня на въглехидрати пия 3в1)
  2-ро винаги обядвам по едно и също време
  3-то храня се само по 3 пъти- закуска,обяд и вечеря

  1. i kakvi biaha rezultatite??? zatoto az po sa6tia na4in spazvam dietata ne e mnogo striktno i smesvam hranite pomejdu im imam okolo 25 dena do kraia na dietata i iskam da znam dali ima efekt kogato ne e super striktno
   za sega sam 66,5 ot 75,5 na rast 159

 44. Има нещо вярна в това, което казваш за свалянето на килограми на различни места е различно при различните хора… Щеше да е супер да се сваля равномерно отвсякъде, но май е става. Свалила съм в талията, бюста /естествено – при жените – лошо/, ръцете и прасец и глезен. Чакам да видя разлика в ханша, бедрата и корема /там имам малко за сваляне/. По дрехите малко се усеща разлика, но има такава. Няма да се отказвам – по-нататък сигурно ще има ефект повече в трудните области – да видим. Пак ще пиша. Яд ме е, че не се премерих в сантиметри в началото и след всеки воден да се меря на различните места, но дано и трудните места да почнат да дърпат надолу. Много е мотивиращо… интересно ми е да разбера как ще се случат нещата до края. Успех и не се отказвайте в никакъв случай!

 45. Четох много и реших да попитам нещо за закуската. Трябва ли да се изяде плод преди кафето или може да го пия на гладно ? Колко пъти може да се яде през плодовия ден? Имам подозрения , че няма да мога да изкарам само с 2 хранения на плодове

  1. Здравей,
   аз лично първо ям плодове и после пия кафе на работа, но сигурно и обратното ще работи 🙂
   Яж плодове, но не ги смесвай. Когато си гладна ядеш, поне час между различните плодове.

 46. Здравейте,спазвам диетата и днес ми е 29 ден ,но съм се заблудила че водният ми е след 3 дена,искам да попитам дали има проблем ако направя водния на 34 вместо на 29 ден.Иначе съм доволна за сега съм свалила 7кг ,но ги свалих през първите 2 седмици и сега съм в застой ,а имам да сваля още 7 кг…….

 47. Здравейте,
  след много четене на диети реших, че тази ще е най удачна за мен,но и аз като всички имам няколко въпроса. Висока съм 172см и съм 56/58кг лавирам, защото понякога хапвам повече, а понякога не ми се яде въобще. Най главният ми въпрос е дали има хора(всмисъл по слабички, които не им е нужно да смъкват по 10 кг),които са правили диетата и е трябвало да смъкнат максимум 5кг,след колко време са се появили резултати и изобщо с тази диета става ли. Аз лично спортувам (но не съм супер редовна в залата).Ясно ми е ,че колкото повече имаш да смъкваш,толкова по бързо става….и все пак имам нужда от малко подкрепа нищо ,че са само 5 кг 🙂 Приемам съвети всякакви. Благодаря и успех на всички!

  1. Здравейте,
   не виждам какво пречи да пробвате. За три месеца това прави около 1.5кг на месец, което е напълно постижимо.

  2. Ти предполагам си наясно, че при височина 172 см. и тегло 56/58 г. си слаба, а че искаш да свалиш още 5 кг., това вече ми се струва ненормално и глупаво. Спортувай, но не отслабвай още. Мисля, че едно стегнато тяло е по-за предпочитане, отколкото скелет с увиснала кожа изтормозен от постоянни диети. Предполагам, че си младо момиче за да желаеш такива безумни килограми. Аз при височина 174 см. и тегло 59 кг. бях много слаба, дори като седях на твърд стол, дупето ме болеше, тъй като всичко ми обиваше. Бъди разумна. Дори при тази височина и при тегло 65 кг. съм по хубава, отколкото като бях по-слаба. Човек трябва си да знае границата кога да спре да слабее.

 48. Здравейте отново,утре ще станат три седмици от както не съм свалила нито грам,първите 2 седмици свалих 7кг ,утре ми е първи воден, надявам се след него да има резултат,защото започвам да се изнервям вече.Някой има ли моят проблем?

  1. Спазвайте стриктно, както първите две седмици и резултатите ще са налице! 🙂

 49. Има ли хора които не са смъкнали нищо през периода на диетата?

 50. Аз мисля, че всички много си поставят за цел да свалят килограми. Разберете , че може да сваляте на сантиметри, и да изглеждате много по-добре. Стига сте се мерили, така само се демотивирате. Най добре е когато на месец се свалят не повече от 4-5 кг. Всички казват ям разделно, а не свалям, да няма да сваляте, ако се тъпчете. Хубаво е, че е разделно, но е много важно и какво е количеството.

 51. аз да ви кажа май не съм писала в този блог . но от нова година съм на тази диета и вчера ми беше втория воден ден от началото. Резултатът е 6кг за първия месец и 3 кг. за втория, целта ми беше от 63кг кото бях да стана 50 дано да успея. Стискайте палци.

 52. Здравейте! За първи път се намесвам в коментари, но за тази диета ги следя много редовно. Искам да ви окуража. Днес ми е 27-с ден от диетата и съм свалила малко над 7 кг. Чувствам се много добре и наистина ми личат свалените килограми. Поставих си за цел да сваля 11 кг / имам повечко излишни, но реших че е нормално първоначално да сваля по- малко/. След близо месец на диета / или режим- вие си изберете / завиших целта си – от 11 на 15 кг. Това пак няма да е идеалното ми естетическо тегло, но съм реалистка. Свалила съм само от местата, където наистина искам – корема, талията, ханша, в лицето. Моята структура е ябълка и краката са ми слаби – там не съм мръднала. Много съм доволна, но се ограничавам значително. Не спортувам , но работата ми е доста динамична. Най-трудния ми ден е въглехидратния, защото не обичам сладко / позволявам си вечер 1-2 парченца черен шоколад, но не с желание /. Най-лесния ми ден е плодовия, защото не ми се налага да готвя предната вечер. Това най ми пречи в диетата – всяка вечер да си приготвям храна само за мен – количество и качество за 1 човек за 1 ден.
  Желая успех на всички. И не забравяйте – ограничавайте се. Чувството ми на глад изчезна чак след 20-я ден, но издържах.

 53. Здравейте и от мен!От много време чета блога ,всякакви коментари ,трупам информация.Днес ми е 42ден.когато си правя планове за менюто влизам да прочета това-онова.стремя се да спазвава стрикто диетата,но на два пъти наруших ходих на гости и неиздържах.Бях на бобови на обяда,а вечерта на белтъчини.Но след това продължавам,беше ми съвестно,но какво да се прави неискам да ставам център на вниманието.Между другото опитвам се да заинтересувам и други хора,но те се заблуждават,че така са си добре.А аз си мечтая да достигна 55кг. от 72кг. Преди 20г. съм била толкова.Сега съм на 37г. възможно ли е! На 42 ден съм 63кг.Но щом имам желание ,а и воля ще успея.Пожелам на всички да имат смелост да започнат и воля да издържат до край.Успех!

 54. Добро утро;)
  Днес ми е втори воден ден, много се надявам да издържа/първия го направих плодов;(/.
  До тук съм свалила 10 кг много бих искала да станат 15, но…..Чуствам се добре този режим на хранене ми допада много . Имам свойте прегрешения не съм била съвсем стриктна( опитване от хрании , вино по поводи и…), дано имам волята да издържа до края, защото имам още доста за сваляне. Човек трябва да се чуства добре в кожата си, а аз не се чуствам добре така …стискайте палци… успех на всички ви;))

 55. Здравейте отново и от мен! вчера ми беше първият воден ден и издържах без проблем! Резултатът е смайващ-свалила съм 9 кг за 29 дни! не вярвах че е възможно, но факт. Започнах 70 кг днес съм 61! Остават още 6! Стискайте ми палци! Успех на всички!

 56. Mnogo se izvinqvam,no moje li da se vklu4a vav va6ata tema.Iskam mnogo da zapo4na dietata,no se ma4a ve4e 3 meseca.Mislq 4e mi trqbva stimul i podkrepa,a nqmam mnogo podkrepa.Ve4e imam da svalq 40 kg.Znam 4e sa mnogo ,no poprincip svalqm barzo.Ima li nqkoi nov tuk s koito da se podkrepqme vzaimno,za6toto po4vam da se ot4eivam mnogo.Blagodarq predvaritelno

  1. Аз съм съвсем нова.И повярвай ми имам да свалям колкото теб 🙂

  1. Здравейте,
   и по-рано отговорих, че ако не се променят навиците за хранене, никоя диета не може да ви спаси от йо-йо ефект. Здравите хора напълняват, когато приемат повече калории, отколкото могат да изразходят и обратно, отслабват, когато изразходват повече калории, отколкото приемат.

 57. Здравейте!Тази,диета,я правих преди 2,5години,когато не беше известна още.За 3 месеца свалих 16 кг.Не съм се лишавала от нищо.Много е добра и я препоръчвам,горещо.

 58. За първи път правя тази диета.Днес ми е 16 ден но не съм свалила нито едно килце.Спазвам стриктно режима-не е тежък, но и неефективен до този момент.Не се отказвам, но не знам дали ще има резултат.

  1. Здравей,
   Били ми казал сега дали си поддържаш същото тегло от тогава ?

   1. Здравей,
    да поддържам го. Всеки ден ям каквото искам, но на закуска задължително ям плод и спортувам поне 1 път седмично.

 59. Zdraveite, iskam da popitam damite do kolko pagybno tazi dieta im se e otrazila na biysta, za6toto imenno tova me e spiralo do sega…Ne iskam da zvy4a povurxnosto no si go xaresvam i ne iskam da postrada mn. Znam 4e i razmerite sa ot zna4enie – 172 sm, 63 kg.. Osven tova sportuvam gore-doly aktivno – v voleibolen otbor, igraq tenis na masa i karam roleri vseki weekend.

 60. Neka vi popitam o6te ne6to. Toky 6to vidqx, 4e ima pravila za xraneniqta prez 4 4asa za beltuci i prez 2 za vuglexidrati. Studentka sum i obiknoveno sum v universiteta do 5 sled obed, po4ivki po4ti nqmame…nqkoi da ima su6tiqt problem?

  sujelqvam 4e ne pi6a na bulgarski, laptoput mi e razvalen..

  1. Това е минималното време м/у храненията. В идеалния случай ще ядете само 3-4 пъти на ден.

 61. Здравейте 🙂
  И аз реших да пробвам диетата.Извинявам се, ако се повторя с някой от въпросите си, но много искам да спазвам диетата стриктно и да получа желания ефект.
  1. Спазвам дните стриктно, но ям поне 4 пъти (през 4 часа на белтъчния и през 2 на другите – плодове) Проблем ли е, че ям често?
  През въглехидратния ден 1 от храненията ми е шоколад, но не повече от 2 блокчета- дали това би навредило?

  Благодаря за вниманието. Успех на всички!

  1. Не е проблем да ядете често. 4 пъти на ден е разумно.

   2 блокчета шоколад го броите за едно ядене? Аз го разглеждам като бонус към някое от храненията 🙂

 62. Здравейте и от мен… когато бях бременна стигнах до 72кг. незнам какво стана точно с тялото ми но след раждането и употребата на противозачатъчни и др. медикаменти в момента съм 82кг. Силно се надявам и аз да отслабна след тази диета макар че ми е 2 ри ден…даже сама се мотивирам защото една моя приятелка винаги е била пълна и след един курс от 90 дни беше отслабнала 17 кг. даже и завидях …Може да ви е странно но аз забременях на 48кг. иска ми се поне да стана 54кг…..Ако отслабна поне с 20кг пак ще си върна самочувствието…няма да съм оная закръглената!!!

 63. zdr…..az sam na dietata ot 2 dni,no sam hapnala i nqkoi ne6ta koito ne trqbva…po princip sam 4revougodnik i za men e dosta stra6na misalta ,4e ne moga da qm 6okolad i da piq kola na korem…iskam da popitam dali ako ima takiva otkloneniq ot dietat 6te ima rezultat,imam predvid ako hapna ne6to koeto e pozvoleno v tozi den,no e mejdu hraneiqta….i si mislq ,4e tezi otkloneniq 6te traqt parvite dni i posle 6te svikna i 6te maga da q spazvam striktno…..i ima li ograni4eniq po kolko kafe moje da se pie na den,za6toto az piq po 3-4……………..blagodarq predvaritelno

 64. Вчера в два магазина за дънки ми казаха че нямали ТОЛКОВА ГОЛЕМИ номера/ номер 32/ заради което реших да прекратя диетата-спазвам я от 16.3.2012, резултат-2 г. и без друго е минимален. Но след като ме определиха като „голяма“ реших че и ние- 72-килограмовите хора сме нормални. Явно манията за слабост ни обхвана всички…

 65. Здравейте!
  Имам един въпрос относно водният ден. Може ли във водата, примерно на едно шише 1.5л. да добавя лъжичка мед и сок от един лимон? Казаха ми, че така по лесно ще понеса глада.

  1. Здравейте,
   и с лъжичката мед и без нея, усещането ще е горе долу еднакво 🙂 Аз премествам водния ден с един цикъл, ако ми се пада събота или неделя, защото в почивните дни определено е по-трудно, а като човек е на работа не мисли толкова…

 66. Zdraveite,az sam na dieta ot 8 dni spazvam vsi4ko strictno za sega,nadqvam se i za napred,4esno kazano ne sam se teglila no si li4i 4e ima razlika za6toto az imam dosta za svalqne i se nadqvam da svalq pove4ko kilca.Pro4etoh edno primerno menu tuk v stranicata i vidqh 4e obednoto i ve4ernoto menu sa razli4ni razre6eno li e tova i o6te ne6to mi napravi vpe4atlenie 4e na belta4niq den v odebnoto menu ima meso a vav ve4ernoto ka6kaval,az li gre6a 4e ne trqbva da se smesvat meso s mle4ni ne znam.blagobarq predvaritelno za otgovora i uspeh na vsi4ki 🙂

  1. Здравейте,
   аз консумирам различни неща на обяд и на вечеря, за да не ми става скучно. Не виждам проблем, стига да се спазва, че вечерта се яде двойно по-малко.

 67. Imam i o6te edno vapros4e vmesto 3 vodni dni v 90 dnevnata dieta moga li da napravq primerno 6 i 6te ima li po golqm efekt?

  1. Да, ще има, защото организма през водните дни гори калории от мазнините в тялото, а не от храна. Разпределете ги равномерно и след плодов ден, защото след плодовия ден има най-малко хранителни вещества в тялото след и без това лишения от калории ден.

 68. Здравейте.Аз съм 107кг,което ще рече че имам да свалям доста.Можете ли да ми кажете при моите килограми горе долу колко бих могла да сваля?Така де един вид стимул 🙂 И да попитам във всички сайтове с диетата пише ,че 1ви и 2ри ден мога да комбинирам и със салата,така ли е?Благодаря предварително!

  1. Вижте си body mass index-a и имате да сваляте докато не влезете в нормата. Сигурно прави много кг.

  2. Здравей, nqnq!
   И аз започнах горе-долу от тези килограми. За два месеца свалих 10кг. Надявам се да сваля още 5, че да ми личи повече. Поздрави и успех.

 69. Явно никой не пише вече тук ама аз да се похваля, за 10 дни свалих 3 кг.Желая успех на всички начинаещи!

 70. Имам един въпрос: Може ли, бульоните след храна да не се пият? От три дни съм на този режим и нещо не ми понасят.

 71. Здравейте ! Не съм сигурна дали са Ви задавали вече тези въпроси , но въпреки това ще ви попитам. 🙂
  1. Много ми е интересно какво се случва , когато вече сте приключили с целия режим на диетата. Какво се прави тогава ? По колко пъти на ден можеш да си позволиш да се храниш ? А количеството и вида на храната ? В какво отношение трябва да се ограничаваме , за да запазим постигнатите резултатите (ако не друго , то поне възможно най-дълго) ? Вие, Николай, как постъпихте , когато завършихте 90 дневния си режим ? Дайте няколко съвета за несигурните да действат като мен. Защото най-много ме притеснява неприятният йо-йо ефект , за който няма как да не се замисли човек след всяка диета.
  2. Искам да споделя с Вас , че съм на 16 години и по моето тяло има повече развити мускули , отколкото мазнини , но не се чувствам комфортно в тялото си. Възприемам го като прекалено едро и мъжествено за едно момиче. Цял живот съм се занимавала със спорт и обичам да го правя…Та , май е по-добре да не се отплесвам от темата. ;д Ако се захвана с тази диета , ще сваля ли някакви килограми въобще и каква е вероятността да свалям от самите мускули? Чувала съм , че това забавяло метаболизма на човек и затова не е особено полезно. Какви ще са последствията за моето здраве, ако, в крайна сметка, реша да започна тази диета?

  1. Здравейте,
   1. Лично аз върнах около 1кг, което е съвсем нормално. Много е важно да не се върне предишния начин на хранене. Аз например си хапвах доста и то по-калорични неща. Сега се замислям малко преди да изям 3 пържоли, вместо една със салата. Спрях и безалкохолните и всякакви видове „натурални“ сокове. Убеждавам се, че това е нещо, което не ми трябва. Също така се опитвам да свикна с мисълта, че вечер може да се яде и само салата (което не правя твърде често)

   2. При отслабването се губи маса както от мускулите, така и от мазнините. В какво съотношение – нямам представа, а и предполагам, че при всеки човек е различно. Какъв спорт практикувате? Ако тренирате професионално, явно опцията да смените спорта не е опция. Може да разнообразите с джогинг или нещо подобно с продължително натоварване, но това е просто едно неангажиращо мнение.
   Нямам представа дали се забавя или забързва метаболизма. Ако има някакъв начин да го измеря – бих пробвал. Мисля си, че хапвам малко повече, отколкото по време на диетата, но няма значително покачване на теглото. Опитвам се да спортувам поне 1-2 пъти седмично, което знам, че е малко, но ми остава повече време.

 72. Здравейте и от мен,днес ми е 3-тия плодов ден или казано 12 ден от диетата,резултата е от 86.4 на 83,5.Имам да свалям още доста килца.Първите 7-8 дни ги свалих тези 3 кг,но сега малко съм в застой и е най-вероятно защото пих 2 дни по 1 чаша бира 🙂 веднага си дава отражение….Трябва да се спазва диетата стриктно и ефект ще има.Желая успех на всички.
  и исках да попитам ако си слагам сутрин захарин в кафето пречи ли,до сега го пих горчиво,взех да свиквам,само във въглехидратния ден си слагам захарин,но все пак да си знам 🙂 Благодря предварително

  1. Сложете си захарин, няма да поемете толкова много калории 🙂

 73. Здравейте,имам един въпрос !!!!Остават ми четири дни до края на диетата днес ми е последния воден,резултатнът -15 кг и сега се питам какво да правя след това ???как да се храня???,за да мога да запазя резултата!Няма информация за захранването след диетата!Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете!
  Ники , специално към теб се обръщам , защото ти вече си минал по този път!

  1. Здравей,
   много е важно да не се връщаш към хранителния режим от преди диетата. Продължавай да закусваш плодове, вечер гледай да не ядеш много. Ако можеш да спортуваш нещо поне веднъж седмично, ще е от полза.
   Успех 🙂

   1. Благодаря,Ники! Имам едно въпросче, много ли ще е неправилно ако продължавам и след края на диетата да спазвам същия режим ама така както по време на деведесетте дни?
    Успех на всички деветдесетдневковци!!!

 74. Здравейте, блогът е страхотен и коментарите са добри, харесва ми това, че одговаряш на всеки въпрос (поздравления), затова реших и аз да задам своите. Преди 4 год. започнах Дюкан, имаг страшно много да свалям и успях (за година и половина свалих точно 50 кг.). И през следващите 2 год. почти си ги върнах, като последните 5-6 месеца имах здравословни проблеми, обездвижих се, приемах инжекции от кортизон и витамини. Започнах Дюкан отново преди 2 месеца, но нещо не върви, много е бавно и губя търпение, изпадам в депресии и плача. Четох за 90 дневната диета и от днес я започнах. Въпорсите: 1. Проблем ли е ако от Дюкан премина на 90 дневната без пауза; 2. Мога ли да пия кафе (без захар и мляко) много пъти на ден , защото без кафето няма да мога. Искрено се надявам да ми помогнете със съвети. Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   мога само да Ви посъветвам да пробвате. 50кг са много. Познавам хора, които са свалили 15-20кг, но за повече само съм чувал. Добре е да започнете и да си изградите някакъв навик на хранене и да го спазвате. Ако дава резултат след 90-те дни можете да починете 3-4 месеца и да пробвате още един път.
   Ако си връщате навиците на хранене от преди диетата, няма смисъл да започвате, защото нищо няма да се промени, а само ще свалите някакви кг за няколко месеца.

 75. Здравейте! Аз искам да сваля поне 20 кг. Тежа 80кг но съм висока 1,75 и не ми личат толкова, но все пак! Досега съм пробвала сякакви диети, но след минаването на режима, ако си позволя една хапка от нещо веднага ми се лепи!Не съм опитвала 90 дневната диета но съм се мотивирала и ще я пробвам-все пак нямам какво да губя освен килограми. Понеже не си позволявавам да ям дюнер а много ги харесвам мога ли да го включа и в кой ден?

 76. Здр аз съм на 23г, 158 см и преди да започна диетата бях 64 кг днес ми е 24 ден и сега съм около ту 58 ту 57 там се варти кантара! Напоследък все по трудно смъквам спазвам диетата! Желанието ми е да достигна 52кг нямам време да спортувам, но имам бебе на 9м и около него имам доста „тренировки“ ще имам ли шанс да ги достигна, защото отначало много бързо ги свалих тези кг, а сега си стоят все толкова даже започна кантара да се застопорява все по често на 58, а бях 57 от тук вече по трудно ли ще смъквам!

  1. Здравейте,
   спазвайте стриктно докрай и ще видите резултата 🙂

 77. Здравейте,поздрави за труда ,намирам графиките доста интересни и поучителни.Сега да споделя моя опит,днес съм на ден13,не фатален надявам се,стартирах от 117,2 кг с 182 см височина,днес за първи път сам под 110кг което много ме радва,7 кг за 13 дни е много над очакванията ми,като целта е 2 кг седмично или около 25 кг като цяло,разбира се знам че винаги има задържане на свалянето така че аванса ми е добре дошъл.Основния ефект според мен е рязката смяна на хранителния ми режим който беше отвратителен,с мноого шоколад и пържени неща,като начало имам едно страхотно чувство за лекота,лягам си доста по късно но сутрин сам доста по свеж без торбички и отоци 🙂 Разбира се и аз правя дребни нарушения,като пиенето на кафе с мляко и задължителния ми енержи дринк сутрин,просто го подмених с диетичен такъв,освен това хапвам салатка и в плодовия ден и никога не ям едно и също на обяд и вечеря,други издънки май нямам,изключая 50 грама уиски снощи:)Разбира се имам и помагащи за добрия ефект обстоятелства,работата ми е физическа,и горя доста калории денем,така че предполагам това помага за добрия ефект.От другата седмица смятам да включа и един комплекс капсули с л канитин,който съм ползвал и съм убеден в добрия му ефект в комбинация с добра аеробна тренировка.В общи линии това е за сега от мен,ако не ви се струва досадно смятам да продължа да споделям ефекта от диетата с вас,все пак е и стимул за мен. Поздрави, Михаил

  1. При отрицателен калориен прием и тренировки, няма как да няма резултат. При 182см, спокойно можете да стигнете 90-95кг според мен. С Л-Карнитина мисля, че ще трябва да пиете повече вода, за да не се дехидратирате много при тренировка.
   Поздрави,
   Николай

 78. Здравейте !
  Аз тежа 69 килограма и съм висока 165 сантиметра.. не знам какво да правя до 1 Юли искам да сваля поне 10 килограма .. Знаете идва лято и трябва да изглеждаме добре по бански .. днес почнах 90 дневната диета .. и искам да питам да ще е вазможно за 45-50 дни да отслабна 10 килограма .. :))

  1. Да, напълно постижимо, но спортувайте, има по-добър резултат.

 79. Здравейте,
  имам няколко въпроса, чиито отговори ще ми дойдат добре:
  1.Кога мога да ям маслини и с какво мога да ги съчетавам?
  2.Мога ли да ям месо с таратор на едно хранене?
  3.След кой ден изчезва острото чувство на глад?

  Аз съм осми ден на диетата, справям се някак, свалила съм 2,5кг.Но от страх ям изключително малко, въпреки изписаното, че няма ограничения в количеството.
  Висока съм около 1,70-1,75
  Започнах диетата 79кг.
  Благодаря за отговорите предварително.
  Успех на всички!

  1. Здравейте,

   1. Когато ядете салата, сигурно може да ядете и маслини.
   2. Според мен няма проблем да ядете месо и таратор заедно.
   3. Защо не хапвате повече през първите дни и полека намалявайте храната. Не е добре да има „остро чувство на глад“, защото не действа особено мотивиращо.

   2.5кг за 8 дни не е малко, защото ако запазите темпото и дори леко намалее ще прави повече от 7-8кг на месец.

   Успех!

 80. Не знам какво се случи, повторих коментара си, а виждам че сте ми отговорили.
  Извинете ме отново и отново ви благодаря.

 81. Здравейте,с майка ми поЧнахме диета заедно аз бях 65кг(20 кг над моите кг,натрупани повреме на бременност и малко след това),майка 99кг=160см.натрупани с годините след 33 ден аз бчх отслабнала със 7кг,мн добър резултат,а тя бе качила 2кг, и бе 101кг. При все че тя винаги яде по-малко количество от мен,нейния проблем е ходинето то тоалетна,мн е тъжна защотото полага големи усилич и не става.Бих искала да ми дадете съвет как да започне да сваля и тя/
  Благодаря предварително.
  Само да допълня че след 33 ден я спрч но от тогава са минали само 10дни.

 82. Здравейте,с майка ми поЧнахме диета заедно аз бях 65кг(20 кг над моите кг,натрупани повреме на бременност и малко след това),майка 99кг=160см.натрупани с годините след 33 ден аз бчх отслабнала със 7кг,мн добър резултат,а тя бе качила 2кг, и бе 101кг. При все че тя винаги яде по-малко количество от мен,нейния проблем е ходинето то тоалетна,мн е тъжна защотото полага големи усилич и не става.Бих искала да ми дадете съвет как да започне да сваля и тя/
  Благодаря предварително.
  Само да допълня че след 33 ден я спрч но от тогава са минали само 10 dni

  1. Здравейте,
   не мога да Ви дам съвет, ако има някакви заболявания, може би трябва се обърнете към компетентен лекар.

 83. Днес ми е 16 ден и се чувствам добре, но четох едни коментари за тази диета и съм доста притеснена /косопад, нередовен цикъл и т.н./ поради липса на някой витамини. Никога не съм била на Ти с лекарствата, но може ли да се приемат витамини и какви?

  1. Здравейте,
   тези слухове звучат меко казано странно. Храните, които се приемат по време на диетата не са много по-различни, от тези, които ядем по принцип, а освен това има голямо количество витамини в плодовете в плодовия ден. По време на диетата ям много повече плодове, отколкото по принцип.

   Витамините и минералите не са лекарства, те са хранителна добавка. Не виждам как липса на витамини може да се прояви само за три месеца, но не виждам проблем да пиете витамини и минерали. Има хубави комбинирани в аптеките. На мен ми препоръчаха едни от САЩ, около 6лв кутийката за един месец по една таблетка, но съм пил такива много отдавна и не по време на диетата.

 84. Николай, здравейте отново.
  Имам колебания относно пиенето на кафе.Аз пия кафе през целия ден (понякога до 4-5 кафета), включително и в плодовия.Мислите ли, че това би бил някакъв проблем?
  Има и още нещо, което ме тревожи – почти всички сладкиши съдържат яйца, мляко, шоколад…За това какво ще кажете?Трябва ли да си приготвям сама пиците и сладкишите, без горе споменатите продукти или няма значение.

  Днес е 12 ми ден – 74,200кг.
  Просто не е за вярване 🙂
  Много се радвам, че попаднах на вашият блог.
  Благодаря ви.

  1. Здравейте,
   кафето не е проблем, пийте си го спокойно 🙂 По-добре да пиете кафе, отколкото да ядете пържоли и пържени картофи 🙂 Освен това кафето е слаб диуретик, така че спомага за изхвърлянето на вода от организма.

   Диетата според мен се основава на факта, че за да отслабва човек трябва да приема по-малко калории, отколкото изразходва, а не от факта, че яде някакви групи от храни. В тази диета се отслабва в плодовия ден. В него приема на калории е много по-малък от необходимото на организма. Така например, ако изядете 1кг ябълки, в организма ще влязат 450ккал, което означава недостиг от 1500ккал, което значи, че организма ще трябва да ги набави от запасите си на мазнини. Също така се отслабва малко и в дена за варива, особено ако ядете боб или леща, защото те имат по-малка хранителна стойност от картофите и ориза.

   Да се върнем на въпроса за тортите – деня според мен хитро е избран, за да може организма да си набави въглехидрати, освен това човек да може да се поглези и да знае, че след 3-4 дни пак ще може да хапне сладко. Някои от приятелите ми, които отслабнаха с диетата си умират за сладко 🙂 Затова не се притеснявайте толкова какъв е състава на тортите.

   Поздрави и успех 🙂

 85. Здравеѝте, искам да споделя и моя опит от безбройните и разнообразни диети които съм спазвала, резултатът винаги ме радваше, но беше за кратко… След дълъг период на не спазване на диети и прочие, реших че е време да се взема в ръце и да пробвам нещо от което да не съм зверски гладна, изнервена и депресирана, а именно разделното хранене.Изчетох доста за 90-дневната диета и мисля че тя ще бъде моята светлина в тунела.Мисля че тук е мястото да задам някои въпроси които ме вълнуват.В белтъчния ден-разрешено ли е да се хапне примерно пържола със салата и нискомаслено мляко за десерт, на доста места срещнах противоречиви мнения и ми се иска да изясня това.

  1. Аз бих я хапнал с таратор, но не виждам проблем да е и мляко за десерт 🙂

 86. Николай,
  казвам ти едно горчиво здравей.
  Днес ми беше плодов ден – предадох се – ядох салата и 3-4 парченца луканка.
  Много ме е срам от мен си.
  Не знам дали факта, че кантара от няколко дни показва 1кг. нагоре и не помръдва, ме обезкуражи или вчерашния стрес от земетресението ми повлия, или просто слабата ми воля…., но факта е на лице 🙁
  Няма да се откажа разбира се.От утре смятам да си продължа с белтъчния ден и така нататък, но исках да споделя за резила си.
  Беше много важно за мен да сваля килограми до другия месец, за кръщенето на дъщеричката ми, а и като цяло да се науча да живея по-добре, но……. огромно съмнение заседна в мен, за това колко воля притежавам и как да я впрегна да работи за мен.
  Дано не досаждам, но няма с кого да споделя.
  Благодаря, че ме изслуша отново.
  Успех на всички по-силни от мен,

  1. Сигурно на всеки се случва 🙂
   От една салата и малко луканка няма как да е 1кг нагоре 🙂 Сигурно си пила повече вода или много вода късно вечер.

 87. Здравейте!
  Днес ми е 29 ден и резултатите са супер-минус 7 кг!
  Защо се води 90 дневна диета? 3*29=87 , някак остават висящи другите 3 дни ?

 88. Здравейте, пазя диета от 4 дена, т.е. днес ми е първи плодов и искам малко уточнения.
  1. Не мога да се примиря, че ми е позволено да ям торти, сладкиши, хляб, сладолед и т.н. Нещо не ми върви за диета. Въпросът ми е следния. Може ли 3 ден, да го заменя с белтъчен? Не ям много месо, но не понасям мисълта да ям само веднъж на 4 дни. Готова съм да жертва всичко сладичко и тестено за две хапки сиренце. Може би това е, защото съм анемична и принципно е желателно да поемам повече желязо, което основно е в местните продукти.
  2. Може ли в плодовия ден на едното хранене, например на обяд, да хапна пресни сурови зеленчуци? Разбира се, при това положение, напълно забравям за сушени плодове и ядки.
  3. Чета различни интерпретации на диетата и затова искам да уточним: Може ли в белтъчния ден и бобовия ден свободно да ядем пресни салати (напр. зеле и моркови, зелена салата без яйца, домати и т.н.) заедно с белтъчните и бобовите храни?
  4. Има ли някой проблеми с колитни болки след гладното консумиране на плодове сутрин или това е просто защото закусвам череши и пия вода?
  Това се сещам за момента. Като мине още малко време ще споделя какви са резултатите.
  Предварително мерси за отговора 🙂

  1. 1. Няма да е по диетата, но може да пробвате 🙂
   2. Като 1.
   3. Аз лично съм ял салати, особено в местния ден, но така може да се поеме по-голямо количество храна.
   4. Череши и вода е гадна комбинация, пробвайте с банани или сладки ябълки (жълти).

   1. Благодаря за отговора. Иначе за колитните болки. Плодовият ден вече си ям само ябълки и всичко е наред. Чувствам се добре, сита съм и нямам проблеми. Нека минат 2 седмици и ще споделя резултатите.

 89. Здравейте,
  Днес започнах тази диета. Искам да попитам в плодовия ден по колко пъти на ден могат да се консумират плодове. В смисъл само на закуска, обяд и вечеря или и между тях ? От коментарите разбирам, че диетата наистина има ефект и силно се надявам и при мен да бъде така. : )

  1. Един вид плодове на хранене, най-малко 1 час през храненията. Може и 5-6 пъти на ден да ядете.

 90. Здравейте!
  Аз също започнах диетата преди 7 дена.Надявам се да успея до края
  Това което ме озадачава /по скоро леко разочарова/ е че много малко от
  първите, започали диетата, споделят крайният резултат
  Поздрави

  1. Здравей! Днес ми е 8 ден. До днес сутринта, при условие, че въглехидратният ден съм го заменила и си ям месо и салати и нямам прегрешения, съм свалила към 2,5-3 кг. Има и бонус – корем плосък като дъска, но това все пак си е до физика. :))) Успех!

 91. Добър вечер на всички,от доста време чета коментарите,но от скоро реших и аз да започна диетата.Днес е 8-ми ден и съм очарована от бързото действие,имам за губене доста км и се радвам че вече се започна:)За сега се чувствам добре с изключение на плодовият ден който всъщност 2-рият ми до момента,но и той някак си се издържа и най-вече благодарение на волята която си набавям от коментарите тук.Много се надявам да постигна успех и най-вече да издържа до края.Качих около 25км за 3 години,което следователно ми се отрази много зле не само на външния вид,но и започнаха болки в колената кръста и прочеи..Висока съм едва 1,60 а теглото ми при започване на диетата беше 82км след 8дена диета съм 79.400, има още много за сваляне,но както вече казах важно е началото…Много се радвам,че мога да споделя с вас промените(макар и все още много малки).Извинете ако съм досадила с историята ми,но имам нужда от вашата подкрепа,защото по принцип когато става въпрос за диети съм много безсилна:))Много бих искала да попитам(въпреки че има доста време до тогава),във водния ден позволено ли е кафето и др течности без захар разбира се?Благодаря ви предварително!

 92. Здравейте и от мен – явно мога да се нарека НЕстриктната, но с резултат 🙂
  Днес ми е 42 ден. Бях доста стриктна първите седмици, но след това започнах сериозно да прегрешавам – и въпреки всичко – има резултат. До сега съм минус 6 кг, а имам да свалям 15 (9 натрупани покрай бременността и 6 преди това). Според мен, наистина плодовия ден сваля килограми, а останалите помагат да се задържи теглото.За това, стига да не прекаляваме с количеството храна, да не ядем късно вечер и да ограничим слакото – и ефекта ще е налицае. Аз например, почти всеки ден хапвам шоколад – 30-40 гр или колкото ми се иска. Хляб също ям всеки ден – филийка, две, че и повече – гледам да е ръжен и домашен, но и друг съм консумирала. В плодовия ден ям сурови ядки, че и тогава мога да си взема резанче хляб или нещо друго да обере стомашните сокове. И аз съм с колит и гастрит (докарани именно с глупави диети) и за това предпочитам да поставм здравето и психическото състояние на 1во място. Моят съвет е – слушайте организма си и не се вманиачавайте в написаните правила – голяма работа като ще хапнете сирене с яйцата или ще мушнете парче луканка. Имате ли култура на хранене, придържате ли се към здравословни храни и проявите ли постоянство (!), няма как да не отслабнете.
  Успех!

 93. Здравейте на всички…. аз съм на 13 години но имам нужда да сваля около 7-8 кг… висока съм 1,61 и тежа 60 кг… четох че в диетата се отслабва между 15 и 25 кг… на мен те са ми много… ако успея да ги сваля преди да е свършила диетата да я спра ли или да я продължа… Благодаря предварително! 🙂

  1. Значи при 1,61 няма начин да станеш 40кг, защото това е тегло много под нормата. 7-8кг е постижимо за трите месеца.

   1. Аз не искам да ставам 40 кг… толкова бях приди 2 години 🙂 искам да стана 52-53 … там някйде…. аз харесвам диетата понеже има и въглехидратен ден а аз много обичам да си похамвам… по време на диетата ще тренирам.. (коремни преси, качване по стълбите-на 15 етаж съм, клякания, каране на колело) … това до колко ще ми помогне да получа добри резултати ?

    1. Ще помогне, не мога да кажа колко в кг, но ще е полезно, сигурно без спорт, ако свалиш 6-7, със спорт до към 10, нещо такова, но това е само прогноза.

  2. Стела мисля, че си прекалено малка за да пазиш тази диета. Аз например съм на 33 год. и понякога, особено в плодовия ден, едва издържам. Организмът ти сега расте и се развива и има повече от всякога нужда от храна и сили.
   Ако въпреки това считаш, че имаш проблеми с теглото се консултирай с лекар специалист или диетолог. Не предприемай нищо на своя глава.
   Другият вариант е да ограничиш вредните храни – чипс, снакс, пици, дюнери, сладки неща и т.н. и да се опиташ да се храниш по здравословно. Ако комбинираш всичко това със спортуване, нещата ще се наредят от самосебеси. Дори резултата ще е още по-добър, ще оформиш и тялото си. Още повече при условие, че си на 13 год. и си 161 см., мисля, че ще растеш още и ще израстеш излишните килограми. Имам много познати, които на твоите години бяха по-закръглени, а към 16-17 години изглеждаха перфектно, без за целта да спазвали диети. Това е въпрос на развиване на организма.

 94. Здравейте,
  Веднъж вече правих диетата и отслабнах близо 15 кг. Тогава просто много добре се получи. След като я спрях обаче започнах да се храня безразборно и качих около 7 кг. Сега започнах от 16.05. отново, но съм свалила само 3 кг. Мисля, че този път няма да успея да сваля много килограми. Аз сега съм 161 м и тежа 65 кг. Искам да стана поне 58кг. Дали ще успя до края?

  1. Качили сте 7кг, така че е реално да се свалят поне 7кг по време на диетата.

 95. Здравейте,
  Аз всъщност не разбрах по колко пъти между храненията можем да хапваме плодче? Като цяло никак не ми изглежда сложна диетата и се чудя дали е удачно след 90-те дни да я продължа като не спазвам плодовите и водни дни?
  Аз имам да свалям около 5 кг. , и мисля да не се меря изобщо защото това ме демотивира 🙂

  1. Хубаво в деня за протеини да се ядат протеини. Пише, че може да се яде на 4 часа. В деня за плодове пише, че може да се яде на всеки час без да се смесват плодовете в едно хранене.

 96. Здравейте, изчетох всичко и все пак имам въпрос.
  Все още не съм почнала тази диета, но имам желание да го направя. Имам за сваляне доста килограми. Опитвала съм почти всичко – хапчета, глад, диети. Мога да кажа, че най-добрият резултат беше от един хранителен режим, който ми беше съставен от диетолог. Режима беше специално направен за мен и съобразен с моите показатели – ИТМ, хранителни навици, физическа активност. За 4 месеца свалих 16 кг. Но режимът ми е доста ангажиращ и за това спрях да го спазвам. Резултатът е известен – върнати килограми, че и отгоре. Тази диета ми допада, че е лесна за спазване, особено за работещ човек. Но…свикнала съм да ям 4-5 пъти на ден – закуска (плод), обяд, междинно хранене (около 16-17) и вечеря около 20-20,30. Просто такъв е графикът ми на работа.
  Тук ми прави впечатление, че храненията са само три. Опасявам се, че времето от 13 до 20 е прекалено много за мен. Та най-накрая да стигна до питането си. Може ли да има междинно хранене и какво да е то?

  1. Здравейте,
   най-добре яденето да е какъвто е деня. Няма проблем с 4 хранения на ден. Когато човек е много гладен и изяжда повече, отколкото му е необходимо, затова дори според мен е препоръчително да се яде по 4-5 пъти на ден.

 97. Здравейте, обещах да пиша за постигнати резултати. Еми резултатите са супер. За две седмици съм свалила 5,7 кг. Повече от доволна съм и се чувствам добре, обаче … Имам болки в стомаха от вчера, днес нещо май съм настинала, боли ме гърло и имам хрема. Стискайте палци болките да са от настинката, защото не искам да спирам диетата :((((
  Само уточнявам, аз принципно си имам чувствителен и проблемен стомах и проблемът е в мен, а не в диетата, не се плашете.

 98. Здравейте!!!Днес съм на 70ден до момента съм отслабнала с 9кг.Но диетата ми дотежава,искам да я спра,но се страхувам да няма йо=йо ефект.Кажете ми моля ви за мнението ви дали да спра и ако спра как да продължа да се храня,какво да правя да не си върна килограмите.

  1. Здравейте,
   минали сте почти 80% от диетата. Имайте воля и я довършете! 🙂
   Много е важно да не се връщате към предишните си навици на хранене. Опитвайте да закусвате плод всяка сутрин и пробвайте вечер да хапвате по-малко и по-леки храни.

  2. Мисля, че това ще ти помогне да отговориш на въпроса си :
   – Закуската продължава да бъде до 12ч, отново само от плодове, като правилото за несмесване на плодовете продължава
   – Обядът трябва да бъде един от трите вида храни : белтък или вариво или въглехидрат
   – Вечерята също трябва да бъде един от трите вида храни : белтък или вариво или въглехидрат, като не зависи от това, какво си приел на обяд
   – Вечерята отново трябва да се консумира до 20ч
   – Без алкохол и безалкохолни напитки – само вода и неподсладени чайове
   – Кафето е допустимо вече да е леко подсладено и с малко мляко
   – Разрешено е смесването на белтък с въглехидрат, белтък с вариво, но до 2-3 пъти в седмицата
   – Без плодови и водни дни/макар, че е хубаво да се правят 2-3 плодови и един воден в месеца/
   Това трябва да продължи 3 месеца като през тези 3 месеца, трябва да се свалят още 3 кг, което означава, че организмът ти е готов да премине към излизане от режима.

 99. Здравейте,
  Аз съм на 15 години и започнах диетата скоро. Днес ми е 12 ден и вече съм свалила 3кг . Мога да кажа, че от всичките дни плодовият ми е най-лесен. Мисля, че диетата е лесна и ще издържа докрай. Пожелавам успех на всички ! 🙂

 100. Здравейте и от на 04.06.2012 започнах с 90 дневната диета налице бяха 86 кг. до 10.06 свалих около 3 кг но сега няма мърдане.
  Спазвам диетата стриктно каквото ям на обяд,вечер ям същото. Не пия алкохол за този период да имам 2 4аши бяло вино. Хляб не ям изобщо…Плодовия ден го спазвам ,но ям различни плодове естествено през минимум 2 часа. Днес съм на белтъци вчера на плодовия ми ден ядох много малко количество салата с домати и краставици и искам да отбележа със зехтин 🙂
  Някъде четох ,че ако кг не мърдат има 2 причини едната е здравословен проблем , т.е. обмяната не веществата ,а другия е бил наближаването на месечния цикъл и след като приключи нещата се оправят ….. Силно се надявам да е второто.Според вас възможно ли е това да е причината ?

  1. Здравейте,
   сигурно причините може да не са само две. Продължавайте да спазвате диетата и резултатите ще се появят. Една моя колежка първите два месеца не свали почти нищо, но третия свали няколко пъти повече отколкото първите два взети заедно. Нямам идея защо се получи така с нея. Не съм много компетентен за циклите, затова ако някой друг има наблюдения може да сподели…

 101. Здравейте,аз съм 179 ст. висок,и тежа 95 кг.,искам да сваля 15 кг.!
  От 2 дни съм на тази диета,и нормално още няма резултат (аз и не очаквам).
  Понеже посещавам фитнеса редовно,и винаги след тренировка си пийвам Сурватачен протеин,по време на диетата дали може да си продължа да го пийвам?
  Успех на всички!!! 😛

  1. Здравейте,
   според мен всяко вкарване на допълнителни калории ще направи резултатите по-малки. Имайте предвид, че не е много приятно да се ходи сутрин на фитнес, защото с плодовете за закуска нямах никаква енергия.

 102. Още един ?-с,ми изникна!! В 3-я ден,на вечеря,каквото и да ям,накрая задължително ли е да ям 2-3 блокчета шоколад,или те се приемат за самото ядене?
  🙂

  1. Това е бонус след храната. Според мен това е с цел хората обичащи шоколад да имат кога да хапнат 2-3 блокчета.

 103. И последен ?-с,ама наистина последен! L-carnitine или Fat burner мога да си взимам нали? 😀

 104. Имам да свалям 20 кг,от утре я започвам.Мога ли да комбинирам с някои хапчета за отслабване?

  1. Здравейте,
   препоръчвам да комбинирате със спорт. Много от хапчетата имат съмнително действие…

 105. Zdrvejte dnes mi e 59 den, dotuk sam svalila 10 kg. Visoka sam 169 cm, pri startiraneto na dietata bjah 79 kg, a sega sam 68,5. Cuvstvam se mn dobre, vapreki ce ne spazvam striktno dietata. Nikoga ne zakusvam, zastoto ne obicam da jam plodove. Naj- dobre se cuvstvam prez plodovija den, konsumiram 2 golemi grejpfruta (po 1 za objad i vecerja). Dvata vodni dni konsumirah osven voda i kafe. Sladko pocti ne jam (tova ne moga da si go obisnja, pri polojenie ce predi da pocna dietata si umirah za shokoladovi izdeleja i bez tjah ne mogeh). Cat pat si pozvoljavam da si pijna ot limonovite biricki. Na vecerja vinagi konsumiram povece hrana ot kolkoto na obajd i vinagi e razlicna ot objada. Sled vsicko tova mislja ce pstignatija rezultat do tuk e cudesen. Blagodarja na Nikolaj za dobrite komentari i otgovri – blagodarenie na tjah se zapalih po dietata. Uspeh na vsicki.

 106. Един съвет и от мен,за всички!!! Без спорт няма резултати,без резултати няма щастие!!! Посещавайте финес залата,поне 3-ти в седмицата (или тичайте в парка),ако нямате време или нямате стимул да го правите,правете повече секс,но повече пъти от 3 в седмицата!!! И тогава ако няма резултат,увеличете спорта още повече!!! 😉

 107. Здравеите,
  вчера ми беше първият воден ден (наистина вода и нищо друго).Днес
  кантара показа 7 кг. „дефицит“ 🙂 Но плодовия и водния ден един след
  друг за мен си е чисто гладуване.Тъи като не обичам много плодове
  през тези дни минавам само с 3-4 ябълки.
  А след това и цял ден вода – си е чисто изпитание.
  Кошмара обикновено идва вечер към 23 часа(не си лягам по-рано от
  24 )Тогава глада ми се изостря жестоко и мислите ми са само за кухнята и
  хладилника.Поради естеството на работата ми по някога се налага да
  ставам в 4 сутрита и тогава дните ми се стрват много дълги…
  Единственото което ме възпира от нощното похапване е това което
  виждам в огледалото – резултата.А тои си заслужава.
  Е това е за сега от мен….
  До следващия воден ден 😉

 108. Здравейте! Ето, че и аз реших да се „кача в лодката“… Почнах Диетата в понеделник и днес ми е първия плодов ден! Но ми е много трудно! До към 6 часа беше ОК, но сега не се издържа. Много ми се яде, поне нещо малко… Но смятам да бъда твърда. Изчетох всички коментари и съм много амбицирана. След раждането на 2-то ми дете не мога да сваля каченото тегло – 20 кг, вече 7 години. Стискайте ми палци да издържа!!!

  1. Хапнете плод, каква е разликата м/у банан и примерно пържени картофи? 🙂 и двете засищат.

   1. Успях! Не се изкуших. Нямах банани, но хапнах 4 череши. Днес вече се живее! Засега май съм отслабнала само умствено 😉
    Лека вечер!

 109. Мисля,че вечер не е хубаво да се ядат банани,по-добре ябълки или портокали!!!
  На мен днес ми е 2-ят плодов ден,и мога да кажа,че съм не много гладен,нормално гладен! Най-големият проблем е след тренировка (аз тренирам след 19:00),и по-късно не трябва да се храня,и става много лошо!!! Иначе мога да кажа,че съм свалил 2 кг.,но като вземем в предвид,че винаги когато се меря,не съобразявам,дали съм ял преди това,дали съм пил 1 л. вода,и може спокойно да варирам!!! 🙂 Общо взето,чакам с нетърпение утрешният ден,за да си хапна 3-4 пържолки!! 😀

 110. Здравейте на всички диетуващи и почиващи. Аз съм в редиците на почиващите след изкаран пълен 90 дневен режим. Започнах 79,500кг, висока 160 см. Свалени 14,500кг, 12см. талия, 12см. ханш.Общо взето съм много доволна. Искам да кажа на всички, че целта оправдава средствата. И аз неможех да си пия кафето без мляко и захар и сядах на масата само ако има сирене и т.н и т.н. Спазвайте си режима, пийте много вода (около 2,5л) и ще има ефект.

 111. Здравейте,през зимата малко прекалих с килограмите,висока съм160см и се чувствам добре когато тежа около 60-62 кг,но успях да стигна до 71 кг и не ми беше особедно конфортно,случайно чух за тази диета ,пробвала съм много и започнах и тази с не особедно доверие обаче резултата е поразителен,започнах на 18 юни още дори не сам преминала през първия си воден ден а вече тежа 67кг,чуствам се добре не изпитвам глад и съм доволна от резултата,надявам се и за напред всичко да е наред,такаче не се чудете диетата е приятна и има резултата

 112. Здравейте!
  Правила съм тази диета два пъти до сега в живота си.Винаги съм била като йо-йо с килограмите,но това е,защото имам периоди,в които просто се отпускам да хапвам повечко(някои пушат,друг пият,аз си хапвам (shy)).Първият път, отслабнах с 10 килограма за 3 месеца,не са много,но всъщност нямах и повече за сваляне,тогава си я пазех стриктно.Хубаво е да знаете,че колкото по-близо сте до желаното тегло,толкова и по-трудно става…Дълго време съм се мъчила да сваля по-надолу от 55кг и става,но ми отне няколко месеца упорство (разбира се,не с мъчителен глад,но с повече кардио).Вторият път отслабнах с 9 килограма .Но нещото,което ме впечатлява силно е,че тази диета подобрява цялостния ми тонус и рядко се чувствам без енергия (което може да е огромен минус при други диети),което пък значи,че мога и да спортувам без да ми прилошава(и все пак пропускам упражнения през плодовия ден).Харесва ми,че е толкова разнообразна,ако ти се яде шоколад си казваш,че ще почакаш още 2 дена ,например, и ще ядеш, а това е успокояващо,че не ти е забранено за по-дълъг период от време(както при някои по-продължителни диети,които строго забраняват изцяло употребата на бяла захар под каквато и да е форма).Не се ограничава организмът от нищо,не отвиква от дадена храна. Но е и абсолютно вярно,че за различните хора по-подходящи ще са различни диети.Положителното,което можете да си извадите като извод от спазването на тази диета,е това кои храни (или кои дни) ви карат да губите килограми и кои – не. Изумително,но след въглехидратния ден аз губя тегло,след белтъчния -не.А съм си и доказала,че не губя килограми,когато присъстват предимно белтъчини в менюто ми (от други диети,в които се изключват въглехидратите). След 90те дни ще можете,ако желаете, да си изградите собствена философия на хранене въз основа на групите храни и часовете между храненията(може да добавите и малко от други диети и режими) . Скоро я започнах отново и съм сигурна,че ще има резултат.Не е диета,която изисква много пари и по-специални храни и горещо я препоръчвам на всички.От всички диети,които някога съм спазвала тази и Скарсдейл са наистина ефективни.Успех на всички!Мислете позитивно и пийте много вода 😀
  P.S О,и наистина добра работа,Ники .Супер,че си направил тези графики,за да онагледиш резултатите (така си и вложил нещичко от себе си,за да не бъде просто поредната статия за 90 дневната диета)!

 113. Здравейте!
  Спазвам диетата вече близо месец и на 9-ти юли ми е първия воден ден.Започнах на 72,8кг За първите 15-тина дена свалих 5кг и сега съм 67,5кг От тогава не съм мръднала нито грам надолу. Възможно ли е да има някакъв застой в свалянето на килограмите????? Ще започна ли пак да ги свалям? Имам нужда от още 5кг да намаля теглото за да се чувствам наистина добре „в кожата си“. Притеснявам се, че това може да ме демотивира да продължавам режима. Кажете при вас дали се е случвало такова нещо??????????

  1. Спазвайте режима стриктно и резултата ще дойде. Спазвайте и водния ден, след този ден кантара показва по-малко 🙂

  2. Не се притеснявай. Аз за първия месец свалих 9 кг, а после 2 седмици, не само застой ами качих 1,5 кг., без да съм развалила диетата. Сега отново слабея. Явно си е до организма. Действай смело, нещата ще се наредят. Успех.

 114. Здравейте аз съм нова тук-диетата те първа ще я спазвам но ме озадачава едно нещо има различни коментари в нета в който се казва че салатите се ограничават в местния ден и че не е желателно да се комбинират яйца сирене и месо а други го дават като примерно меню даже то е смешно от една страна каква диета е тази в която приемаш повече калорий от колкото трябва.искам да кажа че малко се обърках и искам малко пояснение.на мене основния ми проблем са салатите-тях просто ги обожавам-какво е правилното за диетата имам в предвид.аз лично съм оптимистично настроена защото имам да сваля около 15 килограма повече не се й надявам защото въпреки всичко искам да съм нормална като телосложение.Забравих да поясня висока съм 1.80 и съм 87 килаграма до миналата година бях 106 но започнах един период на сериозно ограничаване в който не ядях почти нищо и за около 3 месеца бях свалила 18 килограма и бях станала 87 което си беше голям подвиг за мен .След като спрях диетата пак се ограничавах и по време на летните месеци нямах йо йо ефекта което е страхотно.За съжаление зимата качих 6 кила и бях станала 93 но и тях ги свалих веднага след като се затопли. Пожелаите ми късмет.Николай на теб бих могла само да ти благодаря за Блога и да кажа че ме респектира безкрайно много !!!!

  1. Случвало ми се е да комбинирам салати с всички храни без плодовия ден. По принцип хапването на салата предразполага изяждане на по-големи количества храна. Например, ако имаш една пилешка пържола от бяло месо ще я изядеш много по-трудно, ако няма с какво да я прокараш 🙂 но със салата можеш да изядеш и 2 пържоли… Освен това гледах салатите да са със сирене, само когато имах ден за месо. Изключвам всички „салати“ от вида руска, Снежанка и т.н.
   Дори сега след диетата сравнително често вечерям само салата (домати, краставици, сирене, чушка) без да се ограничавам в количеството.
   Успех с диетата 🙂

 115. И аз тепърва ще започвам да я спазвам и наистина ми изглежда обнадеждаваща. Само едно нещо не ми стана много ясно- например през втория ден храната трябва да се консумира на 2 часа; ако обядвам в 12 и вечерям в 19, през деня на всеки 2 часа какво трябва да ям (в 14 и 16)? Ники, надявам се да разбереш въпроса ми, защото не съм сигурна, че го зададох много разбираемо…

  1. Трябва да ядеш минимум на 2 часа, т.е. ако в 14:00 си зверски гладна, ядеш, ако не просто ядеш по-късно. Не трябва да има по-малко от 2 часа между храненията, които могат да бъдат повече от 3 за деня, което според мен е дори препоръчително.

   1. Мерси много за отговора и последно да питам кое е по- правилно- когато прегладнея да хапна плод или някакво количество от храната, която съм яла на обяд? (макар че е логично да е плод, искам да съм сигурна 🙂 )

    1. Не мога да отговоря еднозначно, според мен и двете опции стават. Аз лично си делях храната на обед на две и като огладнея изяждах втората половина.

 116. Здравей,Ники мислиш ли ,че диетата е подходяща за диабетици

  1. Здравей,
   не съм лекар и не съм компетентен да давам такъв отговор. Предполагам, че ако намериш пресечна точка между 90 дневната диета и храните, които са подходящи за диабетици, би трябвало да става, но е хубаво да има консултация с лекар.

 117. благодаря ти,непременно ще се консултирам,дано да се включа при вас

 118. Zdravei, az imam golqm problem sas kilogramite iskam date popitam pri viso4ina 1.78 i teglo 118 kg. kakav rezoltat moje dase postigne,zashtoto naistina sam se navil da napravq neshto za vanshniqsi vid i za zdravoslovnoto sastoqnei mersi predvaritelno

  1. Здравей, при 1,78м би трябвало да си около 80кг, имаш доста над нормата. Според мен за 90 дни, ако си стриктен можеш да свалиш поне 15кг. Имай предвид, че това е без лишаване. Ще ти е трудно в началото, но се свиква. Много е важно да спазваш плодовия ден, защото там се отслабва.

 119. Zdravei pak neshto mie obarkano sas chasovete. Koga trqbva dase hranq, v kolko chasa ili prez kolko vreme.Imali 4asove koito trqbva dase spazvat striktno.

  1. Хубаво е да се храниш по едно и също време всеки ден, поне първо и последно хранене. Ставаш и закусваш с плодове (8-9ч). След това обядваш в 12ч. В зависимост колко си гладен и от деня, можеш да ядеш в 14,16,18 часа. В деня за месо, можеш да ядеш най-много в 12,16 и 20ч. Последното ядене е задължително най-късно в 20ч. Може и по-рано, но ще е трудно.

 120. zdraveite mislq da zapo4vam dietata no se strahuvam ot io-io efekta?iskam da svalq pone 10 kg.dali e vazmojno probvah s razdelno hranene no io-ioto?

  1. Здравейте,
   йо-йо ефекта не зависи толкова от диетата, колкото от това какво правите след диетата. Ако не промените начина си на хранене и продължите да ядете както преди диетата, сигурно отново ще качите.

 121. здравей може ли да пия кафе през всичките дни?през първия ден може ли да се преима и прясно мляко

 122. Здравейте!Карам вече трета „врътка“(12 дни),но ми е трудно да спазвам часовете за хранене.Работя през ден,като работния ми ден е 16 часа,ставам в 4.30 и си лягам след 23.Съответно на другия ден почивам и ставам доста по-късно,обядвам около 15 ч.,а когато съм на работа-в 12,това проблем ли е?Също така пропускам закуската с плод през ден(когато не съм на работа) и пия само кафе.По-горе прочетох,че в плодовия ден не се разрешават зеленчуци и ядки,а деня се води плодово-зеленчуков и доколкото знам се разрешава определено количество сурови ядки.Не търся бърз ефект,имам да свалям малко.Преди 4 години изкарах Дюкан,доволна съм от резултата,естествено след като спрях диетата качих няколко килца,та с тях се боря сега :).Иначе режима ми харесва много,хапваш от всичко и не гладуваш,което е най-важното според мен.Успех на всички,които са решили да се отърват от досадните излишни килограми!

  1. Здравейте!
   В плодовия ден трябва да се ядат само плодове. Свиква се, малко е трудно първите няколко пъти, но после спира да прави впечатление. Ядки само в краен случай, по-добре един банан или друг сладък плод, отколкото 100г бадеми примерно.
   Това с графика е кофти, трябва да се закусва всеки, защото се активира метаболизма по-рано през деня.
   Успех 🙂

 123. Здравеите,
  вчера ми беше вторият воден ден.Резултата между двата водни дни е 2,5свалени килограма или общо 9,5 кг. Сега съм на финалната права…
  img – не се вклюваш! Как върви диетата?
  Успех на всички !

  1. Aми много работа. Добре съм, пазя си диетата и се чувствам добре. След втория воден ден съм минус 11 кг. Ужас всички дрехи ми хлопат хахахах. Иначе да споделя, аз в плодовия ден си хапвам сурови ядки и понякога краставичка. Според мен не трябва да се спичаме толкова. Целта е да отслабнем, а това ще стане по-лесно, ако не се натоварваме психически, нали така :))) Успех 🙂

 124. zdraveite,dnes mi e 8 den svalila sam 2 kg. interesuva me gre6no li e kato ne zakusvam qm 12 i sled 6 i nemoga da piq pove4e ot littar voda

  1. Хубаво е да се закусва, направо си е задължително. Полезно е и да се пие повече вода, но човек не трябва да се насилва.

 125. Здравейте!
  Интересува ме важно ли е през третия ден тестените изделия и сладкишите да не съдържат яйца? Почти всички такива съдържат, особено сладките неща.

 126. zdraveite i ot men ot sedmici 4eta komentari i sabiram info i nai-nakraq re6ih i az da vi pi6a Niki vaprosat mi e kam teb a i kam nqkoi koito moje da mi pomogne dnes mi e 9 den ot dietata a ne sam otslabnala izob6to mislq 4e izob6to ne sam pregre6avala ili isku6avala i neznam za6to ne svalqm daje bih kazala 4e dosta si namalih porciite plodovviq den go izkarvam bez problemi ne use6tam glad qm po edin banan i 4epka grozde dnes naprimer obqdvah malko meso zadu6eno a za ve4erq malko par4e riba s edin domat nz dali barkam ne6to ili po kysno 6te ima rezultat molq vi kajete mi za6to moje da se polu4ava taka mersi predvaritelno

  1. Здравейте,
   продължавайте с диетата и ще има резултат. Всеки човек е различен и отслабва по различен начин. Една моя колежка отслабна рязко в третия месец, а първите два бяха доста слаби. Сигурно е малко обезкуражаващо да няма резултати, но ще се появят 🙂
   Поздрави.

 127. Niki zabravih da dopalnq 4e rabotata i e mnogo dinami4na varvq po mnogo na den i cql den sam v dvijenie po 12,13 4asa sam v dvijenie

 128. Здравейте,вече ми е 40-и някой ден,и съм свалил 9 кг.!!!
  Ники искам да попитам,в плодовият ден дали мога да хапвам салата? Естествено без сирене,кашкавал и др.. Само зеленчуци!
  😛 🙂

  1. Здравей,
   по принцип не е добре, но ако не издържаш е по-добре салата, отколкото ядки 🙂

 129. Здравейте, изчетох всички коментари много старателно и се радвам, че открих такъв блог, в който има толкова много последователи на идеята 🙂 днес е първия ми ден и честно казано ми е малко гладно хаха съвсем нормално, но все пак да споделя. Започвала съм диетата и преди, но не я изкарах до край, защото изведнъж спрях да свалям и това ме демотивира. Сега обаче съм решена да изкарам до края, та да видим какво ще стане 🙂 Успех на всички!!!

 130. blagodarq ti mnogo Niki za otgovora i az se nadqvam na tova ina4e se 4uvstvam dobre sviknah ve4e mnogo mi e lesno 4uvstvam se po leka dano i po4na da svalqm nqma da se otkaja nito da pregre6a re6ila sam tvardo da sam do krai uspeh na vsi4ki

 131. Здравейте ! Хубави неща чета за тая диета , чак не са за вярване тия резултати. Аз съм с наднормено тегло от години вече съчетано с висок холестерол, а съм и на 50 години и не знам дали при мен ще има ефект. Ако при някой на моите години е имало ефект моля да пише.

 132. Здравейте!На 51 години съм .Започнах режима преди 15 дни и резултата ми днес е -5 килограма ,от 95 на 90.Това е поредната диета която спазвам,след като преди 19 години след операция напълнях 30 килограма.Искам да споделя с всички,които се интересуват,че този режим на хранене работи и дори с малки прегрешения има резултати.Преди 2 години пак бях решила да спазвам 90 дневната ,но не повече от месец и си намерих причина да спра-просто не свалях.Сега забелязвам,че свалям килограми ,но обиколките ми не се променят-колана ми стяга както преди:).
  Не мога да разбера от къде се махнаха тези 5 кг.Не ходя на фитнес , правя гимнастика ,но не редовно.Дайте идея за двигателен режим,който да ми постегне тялото.

 133. za 15 dni -1kg tova ne e vazmojno pri spazvane na rejima pravilno mai pri men nqma da podeistva s tova moeto dvijenie po cql den ne e vazmojno neznam veche kakvo da pravq dali da produljavam otchaqh se napulno….:(

 134. В плодовият ден,може ли да ям карамелизирани или обикновени пуканки? 🙁 Днес ми е много тегаво!! ;(

  1. Доста са мазни, по-добре някаква салата или сладък плод, като банан 🙂 Може и малко ядки, но не е особено препоръчително.

 135. Здравейте на всички , обрщам се главно към основателя на прекрасния сайт пълен с толкова полезна информация за тези които са на този вид хранителен режим . Аз съм момиче на 16 години , тежа 57/58 кг при ръст 1.60 . Не се харесвам като за начало , и това поражда във мен наистина много комплекси и някак си ме кара да се чувствам много подтисната. Днес ми е първия – белтъчен ден .. преминат успешно , надявам се и силно вярвам че ще успея да издържа до заветния 90-ти ден. Запалих се по тази диета от 2 мои приятелки които свалиха видимо доста килограми. И въпроса ми е – Кога мога да забележа резултат , и дали въобще ще има такъв , ако сапзвам всичко стриктно . Надявам се на бърз отговор и заедно всички тук , подкрепяйки се да преборим излишните килограми , за да бъдем по – щастливи ! 🙂

  1. Здравей,
   ако имаш електронен кантар, можеш да следиш теглото си всеки ден, според мен след четвъртия плодов ден, което прави около половин месец, можеш да очакваш 2кг надолу. Личи си най-много по дрехите.
   Успех!

   1. Много благодаря за бързия отговор , вече съм към края на първи плодов ден .. и се чувствам много добре , може би нататък ще бъде трудно , но съм се въоражила с голяма доза търпение и воля . Също ходя на фитнес 5 дни в седмицата , мисля и по време на диетата да продължа .. дано съчетани заедно диета + физическо натоварване ми дадът желания резултат по- бързо . Аз искам да сваля някъде 8 / 9 килограма. Мислите ли , че докрая на диетата ще успея ? Благодаря предварително ! 🙂

     1. Искам да попитам , задължително ли трябва да има само 3 хранения за деня , в смисъл примерно съм в ден за варива само (сутрин , обед , вечер) ли трябва да ям или мога както пише в интервал на 2 часа да ям от позволените за деня неща , но да има 2-часа време . Примерно яла съм в 9 плодчетата , след това в 12 – задушени зеленчуци с ориз , към 16:00 пак малко задушени зеленчуци и за вечеря към 18:30 ям наполовината зеленчуци които съм яла на обяд. Проблем ли е ? Благодаря предварително .

     2. Може повече от 3 хренения. През протеиновия ден, може да са максимум 4, но през другите дни може да са повече.

 136. Ники вече мога да кажа,че следкато измина 50-ти ден от диетата,съм свалил около 10 кг.. Вече съм 85 кг.. Което е много дообре!! (party) Искам да попитам,ако започна да взимам Креатин,BCAA и сурватъчен протеин,но продължа да си карам диетата до 90-я ден,дали ще ми пречи на диетата? Защото навсякъде чета,че тези добавки помагат за изгарянето на мазнините!!! Миналата година докато пиех BCAA и протеина (спазвах диета ),свалих 5-6 кг.!!! В момента много съм доволен от 90-дневната диета,тея дни ми предстои 2-я воден ден и ще сваля поне още 2 кг.!!! Но ми се ще и да има храна за мусколите ми,защото по време на тренировка усещам как нямам сила,как съм изтощен!!! Кажи си мнението,дали да ги почвам или да си изчакам,да си мине 90-я ден и после да почвам да ги пия!!! 🙂

  1. Здрасти,
   Нямам представа как ще ти се отрази, но не пречи да пробваш 🙂 пробвай 2 цикъла и виж дали имаш повече свалени кг, отколкото само на диетата.

 137. Ами в момента съм,на 60-ти ден,и съм свалил 11-12 килограма!!! След 2-3 дни започвам да пия BCAA,Протеин,Креатин и Глутамин!!!! Ще видим какво ще стане!!! 🙂 Мисля,че ако продължа да си блъскам като животно в фитнеса,всичко ще е наред!!! Пък и ако трябва да съм честен,искам да отслабна още 5 кг,който принципно неса много,но не са и малко!!! 😀 Ще видим какво ще стане,но разбрах,че най-важното е храненето!!! 😉

 138. Аз започнах диетата на 30 юли,до 11 ден свалих 4 кг.,и много се зарадвах,но след един от белтъчните качих 2 кг.- вечерях 1 яйце,малко салам и голяма салата.След това влезнах в ритъм и свалих тези два килограма,без малко да се откажа,но продължавам днес съм -5 килограма и ми е 22 ден.Направо изпадам в ужас като видя кантара да се покачва,трябва да сваля още15 кг.,за да си върна теглото от преди раждане.Дали смесването на яйца и месо е породило това качване на кг.Иначе във въглехидратния ден не си позволявам да ям това което пише-ям солети и салата.почти винаги ям само салата и нещо малко от посочените храни за деня.

  1. Нормално е теглото да варира през дните, за 22 дни 5кг не е никак зле. Ако се запази тенденцията, сумарно може да свалите още поне 10кг.

 139. Здравей пак съм аз , вече съм 9-ти ден на диетата и се чувствам много добре .. незнам само се притеснявам кога ще дойдат резултатите .. кантара сочи 2 кг долу . Но за мен не важен е кантара и килограмите , а видимо да си личи . Спазвам всичко стриктно .. Има ли вроятност да не отслабна въобще ? Много съм припряна и нетъпрелива .. бързам , но ме е страх да не бъде всичко напразно ! Кога горе долу започва да проличава ефекта от диетата , като имаме впредвит че всеки организъм е различен , но все пак ориентировачно ? 🙂

  1. Проста математика – 10 дни -> 2кг, 30 дни -> 6кг и т.н. 🙂 Продължавай и ще видиш резултата 🙂

 140. Приятели не бързайте,хубавите неща не стават за един ден! Най-много да си създадете някой здравословен проблем.
  Не мислете как ще изглеждате без 10-15 кг. и кога ще ги свалите!!!
  Мислете ден за ден,колко,какво,как и кога ядете!!!
  След 10-15 ден организъма започва да свиква, с съмият начин на хранене!!! И започвате да се наяждате с по-малки количества храна,отколкото преди!!!
  Друго важно нещо е спортуването,него повтарям това щот ми харесва,повтарям го защото наистина видях,че е вярно!!! Поне 4-ри пъти в седмицата спортувайте,ако сте по-пълнички,и неможете да тичате,да карата колело, ходете на путеката,обаче с наклон,бързо ходене около 20 мин. с наклон е перфектно!!!
  И нейскайте бързи резултати,не е здравословно!
  Не се отказваите,вие можете!!! 🙂

 141. Здравейте,какво ли не сам пробвал и не става.1.76 – 168кг. сам,как да ги сваля поне 40.Наистина нямам воля.С оперативен начин ако може най добре ама нестава. Тази диета не мога да я спазвам,само 3-4 дни и сам до там.Ако може да ми помогне някой му Благодаря предварително.

 142. до Веселин:-)))според мен може да си наложите разделно хранене както е и при тази диета,но не в рамките на ден,а на ядене.Тоест на 3 часа може да хапвате каквото си поискате без да смесвате храните,така няма да чакате с дни,а само с часове.Една моя приятелка отслабна доста и сега е придобила навика да се храни по този начин.Но става бавно,затова аз съм сега на 90 дневната диета,дайте си малко воля и вяра,без да се отказвате и резултатите сами ще дойдат:-))))

 143. До neili:-))) Благодаря поне няма да сам гладен.ще я пробвам дано да има резолтат.Благодаря и след 10 дни ще вида и ще пиша.

 144. Здравейте , пак съм аз .. да се похваля днес ми е 12 ден и кантара сочи с 3 кг надолу .Кантара го показва , обаче аз не виждам промяна .. само с един стари гащички , които преди ми бяха доста полепнали и ми стягаха .. сега ги обувам без проблем , че даже и са ми малко широки . Не забелязвам видимо да съм отслабнала , знам че е още много рано и всичко хубво изисква време . Старая се да не се демотивирвам , и да спазвам всичко стриктно както до сега . Понякога прегладнявам по късно към 21часа и си правя плодов чай без захар , предполагам не е проблем . Надявам се с времето и аз да започна да отслабвам видимо , защото за мен това е важното. Иначе съм се нахъсала здраво и ще продължавам напред. Може би след 29-тия ден ще проличи ? 🙂

 145. zdraveite vzeh da se o4aivam ne6todnes mi e 40 den i sam 6.5 kg po slaba ot 21 den po4ti ne sam svalika4ih 3 kilograma i neznam kakvo da pravq mnogo dobre po4na i sega …..neznam kakvo se slu4va po4nah da zakusvam ,ma4a sa da piq po litar i poluvina voda i vse variram 71 72 tazi sutrin bqh 70 i 100 neznam kakvo da pravq pomognete iskam pone 15 kilograma da smakna a za 50 dena me samnqva…..pomo6t

  1. Здравейте,
   спазвайте режима и колкото се смъкнат толкова, после може да направите още веднъж диетата.

 146. Здравейте, искам да ви кажа, че аз свърших с диетата. Чувствам се супер. И най-важното съм отслабнала с 15 кг. Пожелавам успех на всички. Не се отказвайте. Първия месец свалих 8 кг. А втория и третия месец общо 7 кг. Не се притеснявайте, че някой ден може да сте качили, а почти нищо да не сте яли. Нещата после ще се наместят. При мен така се получаваше. Дори съм имала дни, когато съм хапнала повече и дори съгрешила, да сваля и то не малко. Да си призная един ден ми беше много криво и уморено и изядох цялааааааааа пица-закуска. И изненада. На другия ден бях отслабнала с 900 г.
  Така, че смело напред. Бъдете постоянни и резултатът ще е на лице. А най-хубавото е, че тази диета ми стана нещо като режим – стил на хранене, който смятам да запазя.

 147. Здравейте,вчера ми беше първи воден ден и тази сутрин видях че съм свалила още един килограм общо – 7кг.И аз като повечето спазващи диетата свалих първите 4кг. много бързо за 11 дена,после качих 2кг..след това пак ги смъкнах и резултата е -7кг. за 29 дена.Така е важното да не се отчайваме и да продължаваме -хубавите неща стават бавно.Преди диетата все се ограничавах,ядях малко,но никакъв резултат -преди година и девет месеца родих,но не бях смъкнала и килограм от 27-те качени по време на бременността.Добре,че се реших преди два месеца бях две седмици на вода и по 1 ябълка на ден-всъщност първият ден беше труден.но после не ми се и ядеше-и така смъкнах -5кг.След това си хапвах умерено и не съм ги качила и до днес,сега и с тази диета -7кг.-общо стават -12кг.,но дано издържа още 6о дни и ще се радвам да смъкна излишните килограми.Искам само да попитам възможно ли е да сменя следващият воден ден,зщото се пада точно на рожденният ми ден?

 148. Някой пробвал ли е да прави повече водни дни? И ако направя 1-2 повече дали ще е проблем? 😀 Аз съм момчето с хранителните добавки. Мисля че с тях започнах да качвам,което си беше нормално,но също мисля,че и успях да се задържа само с 1 кг. нагоре,и това за 10 дни (от както започнах да ги взимам,като 1-те 7 дни са насищащата доза на добавките). Но намалих яденето,и увеличих кардио упражненията!!! Утре на плодовият ден ще проверя докъде са нещата!! Друго интересно е,че мусколите ми са започнали по-интензивно да растът,това го забелязвам от получените стрии в областта на горната част на гърдите и бицепсите!!! Та идеята ми е,сега да започна да правя на 8 дни един воден ден!! ники дали това ще е уместно? 🙂

  1. Надали някой е пробвал, защото повечето хора не са мазохисти 🙂 но сигурно ще даде по-голям ефект, пак трябва след плодовия ден, да може хубаво да няма никакви енергийни запаси тялото 🙂

 149. Здравейте!Предстои ми първия воден ден, с който нямам точна представа как ще се справя, защото отивам на море.Най-вероятно ще отложа за след почивката.Само 3 кг. съм по-малко и след плодовия ден – винаги по-тежка(може би, защото консумирам и салати).Основното което не разбирам е: защо картофи и ориз са комбинирани с бобови?Прочетох много от коментарите, но не намерих обяснение за себе си.Ще бъда много благодарна, ако внесете малко яснота относно моя въпрос.
  Търпение и успех на всички!

  1. Здравейте,
   най-добре е наистина да отложите водния ден, за да можете да го спазите. Нямам представа защо картофите и ориза са при боба и лещата, но хората измислили диетата така са решили. Аз лично не мога да се наям с 300г картофи и често изяждам доста повече, затова избягвам да си купувам картофи 🙂

 150. Здравейте,
  аз миналата година започнах 90 дневната диета. Спазвах я изключително точно, не се изкушавах когато е например белтъчен ден да обядвам само мляко и вечерта пак мляко, без други белтъчини, но ефекта за 35 дни беше само 2 кг. Водните дни дори ги правех на място плодовите, лесно ми беше така, но при резултат 2 кг. за това време, направо се разочаровах и я спрях. В началото на диетата ми беше много трудно, имам семейство с две деца, които обичат много пържени картофки, което за мен беше голямо изпитание да не ги окусвам през деня на въглехидратите например. От днес започвам пак, малко съм демотивирана за резултата, но дано този път да не бъде като предишния. Имам въпрос, ако един от дните го наруша по време на диетата по повод някой празник, как да продължа следващия ден, отначало ли да започна всичко или да продължа с последващия, който се пада от дните? Държа да отбележа, че не спортувам, не обичам спорта по никакъв начин, дори като си помисля, че трябва да се затичам, самата мисъл ме изморява, иначе домакинската работа е достатъчна да ми изцеди и то доста.

 151. и аз мисля да пробвам с повече водни дни и ще видим с времето дали си струва,но се питам дали после няма да кача килограми,щом искам по-бързи резултати….

  1. Резултата е добър. Предполагам, че следващите месеци няма да е толкова голям пада.

 152. Привет!

  Аз се опитвам да преживея първия си воден ден днес. Никога не съм имала проблем да гладувам ако не съм на работа. Но в офиса е кошмар.

  Та за този месец имам 3,5 свалени килограми. За първи път свалям толкова бавно и да, леко е демотивиращо.

  Имате ли наблюдение кога кой период като месец е най-силен за сваляне? При мен не е първия явно. Знам, че всичко е индивидуално, но не мога да повярвам, че става толкова бавно.

  Поздрави и успех на всички!

  1. Вода, чай, вода, чай и готово 🙂 След водния ден се сваля горе долу колкото за седмица, 4кг на месец не са толкова малко, защото за целия период прави около 12кг и се създават полезни навици като сутрешна закуска.

 153. Здравейте,искам да Ви попитам все още съм в самото начало на диетата,но имам малък проблем със закуската не съм свикнала да закусвам ама изобщо и 1-то ми хранене преди тази диета е чак след 14:00 часа и не мога да го променя има ли някакво компромисно решение на часовете за хранене?Благодаря и много успех на всички с крайните резултати. 🙂

 154. Ники, а може ли да ми обясниш бульоните задължителни ли са и каква е ползата от тях?

  1. Не мисля, че са задължителни, аз лично не съм пил нито един бульон. Освен това, те са солени и ще задържате повече вода.

  1. Здравей,
   сигурно хората са свършили диетата и са доволни, или просто нямат повече въпроси относно спазването на режима 🙂

 155. Здравейте,

  от утре смятам да започна диетата за втори път. Спазвах я преди година и нещо и резултатите Ви, които тогава не бяха съпътствани с толкова коментари, много ме вдъхновиха и мотивираха. Въпросът ми е, ако някой има вече опит, дали при втори цикъл на спазване на диетата също има толкова добър ефект? Някъде из интернет бях чела, че не бива да се повтарят едни ни същи диети, тъй като организмът свиква с тях и не са ефективни.

  1. Надявам се, не сте върнали кг от преди първата диета… Ако сте по-малко кг е логично да отслабнете по-малко, отколкото първия път, но ако имате излишни кг, диетата ще работи 🙂

   1. Здравейте,

    благодаря за отговора.
    след като свърши диетата продължих да отслабвам, макар че не знам дали е от нея или от промяна на начина на живот. Сега съм към 61-62, а когато я започнах бях към 76-7. Искам да я започна пак, понеже последните седмици се хванах, че залитам малко по сладките неща и ме е страх да не се отпусна. 🙂 А тази диета помага за дисциплината в храненето.

 156. Да не би всички вече да са отслабнали?! Е аз едва сега започвам. След раждането имам да свалям 10-12 кг. и се надявам да успея. Днес ми е трети ден и вече съм -1 кг. Ще имам нужда от подкрепата ви да изкарам до край.

 157. Здравейте,
  Вече е 28-мия ден от диетата ми, ноооо имам големи опасения след приключването й, че ще започне йо-йо ефекта при мен. На 12-тия ден свалих 4 кг., след това започнах да изпитвам луд глад за храни, с които трябва да се храня в последващите дни. Просто изпитвах някаква лудост ако не ям от тях. Така си позволявах леки изкушения и задържах килограмите до този момент, т.е. само четири. Другото, което много ме притеснява е, че вече като видя плодове, които да ям за закуска, както и да пия вода в по-големи количества отколкото съм пила преди, направо ми се повръща в буквалния смисъл. Това ми състояние ме притеснява. Не зная какво да правя. Забравих да спомена, че въглахидратния ден също ми е много труден, най-много обичам сладкото и в този ден то е ядене на сладко, на филийки с лютеница…… обърква ми се храненето тогава най-много. Зная, че всичко звучи ужасно, но и аз така се чувствам, просто не мога да се овладея.

  1. Здравейте, липсата на мотивация си е сериозен проблем. Защо правите диетата, при условие, че нямате желание за промяна? Тази диета е от най-лесните – няма ограничено количество храна, нито ядене на точно определено количество храна. Как бихте се справили с диета, в която 3 месеца да ядете само месо и на следващия ден месо и зелена салата? Ако диетата поражда такъв негативизъм, по-добре е да се откажете и да намерите друга, която повече Ви пасва.

   1. В никакъв случай не става въпрос за демотивация, особено когато става въпрос, че тази диета съм я спазвала преди, но само 2 м. защото, заминахме на море и се обърка всичко. Аз като чета коментарите ви относно диетата, явно всички говорите за малко по-различна диета, отколкото за истинската си 90 дневна. Там ясно и точно пише, през съответния ден който се пада, каквото се яде на обяд, същото да се яде и вечерта в по-малки количества. Е, аз като чета от коментарите на доста хора тук, виждам, че някои си позволяват плодове за следобедна закуска, което аз зная, че не трябва да се прави. Пример: аз днес ям месо на обяд, същото го ям вечерта, без да го смесват с мляко, яйца или каквото и да е друго. Ами през следващите дни като ми се преяде кисело мляко и при вида му, мозъка ми подава сигнали, че организма ми се нуждае от него. Аз мисля, че и други хора го изпитват това нещо, но явно не си го признават. На мен лично ми е трудна тази диета, защото съм стриктна в спазването й, но организма ми не може да я издържа, затова в последствие се подавам на изкушения, от които се чувствам гузна. А това, че ме питате, защо я правя диетата без да имам някаква мотивация, не мисля, че при въпросите ми за състоянието, в което изпадам по време на диетата, следва така да ми отговаряте, а да си признаете, че има и такова състояние, за което е нужен съвет как човек може да се справи с него, а не да ме съветвате да се откажа.

    1. Здравейте,
     останах с впечатление, че диетата Ви е силно противна, заради „като видя плодове, които да ям за закуска, както и да пия вода в по-големи количества отколкото съм пила преди, направо ми се повръща в буквалния смисъл“. Аз лично никога не съм имал проблем с яденето на плодове, обичам плодове и пия много вода преди обед, защото ако забравя тогава може да не ми се допие до края на работния ден. Ако ми се повръщаше от плодове, надали бих почнал такава диета. Всеки прегрешава по малко, няма как. Идеята не е човек да се измъчва било то физически или психически. Определено сте права, че повечето хора писали отговори в публикацията не се хранят на обяд и на вечеря с една и съща храна (в т.ч. и аз), но резултатите се получават и без това така ограничаващо условие.

     1. Благодаря за отговора! Щом има резултати дори ако не се храня на обяд и на вечеря с една и съща храна, сигурна съм, че така ще ми е по-лесно. А що се отнася до плодовете за закуска, на работното ми място нося на колежките мноого плодове, но всички отказват да ги ядат преди обяд. Ето затова казвам, че не мога да ям плодове сутрин, трудно ми е, стомаха ми не ги приема добре, а що се отнася до водата….., плодовите дни ги заменям с водни, защото така повече издържам.

 158. Zdr…dnes mi beshe 3 ti den…teja 63 kg visoka sam 168 sm…vaprosa mi e shte ima li efekt ot dietata ako ne q spazvam striktno…mislq che shte izglejdam obre ako svalq 5-6 kg….

   1. Здравейте всички , поздрави Николай за този блог , хубаво е човек да си има съмишленици и подкрепа в дадено начинание .Споделям своето наблюдение върху диетата .Започнах я на 17 .09.12г.За мен е вид разделно хранене , първите две седмици ми беше зле , доста бях отпаднала и имах неприятен вкус , едва днес на поредния плодов ден се чувствам сравнително добре , карам на пекани ябълки и кафе общо взето .Поставена цел – минус 10 кг. , в момента тежа 70 кг. при ръст 164см. , килограмите при мен станаха при промяна на местоработата , преди 6 г. тежах 64кг. , но имах динамична работа , успех на всички диетуващи !

 159. Здравейте,
  и аз да се похваля – след първия воден ден съм -5 кг. Не е много, но е нещо, а пък и много ми личи. Всички ми казват колко много съм отслабнала, явно повече на см. Продължавам смело напред, защото имам още 7 кг. да свалям. Надявам се да успея.
  Успех и на Вас!

 160. Zdraveyte vsi4ki, pozdravi Nikolay za tozi blok. Blagodarenie na Vas i az sibrah koraj dneska mi e pirvi den belticen 6te pi6a za rezultati. Vinagi sim bila na dieti 10 dni na dieta sled dietata normalno hranene i bumm kilogramite idvat bratno. Poprincip imam volq mislq ce dietata ne e mnogo trudna no 90 dni sa mnogo,dano da ne espiram:( V omenta sim 155rist i 62 kg iskam da svalq okolo 10-12 kg spored Vas postijimi li sa? i imam edin vipros kim vsi4ki, vizmojno li e da si napravq primerno 2 dni poredni plodovi poneje ne mi e trudno na plodove pik i zabelqzah ce v plodoviya i vodniya den se otslabva nay mnogo? Blagodarya na vsi4ki …

 161. Здравей Ники,
  Аз започнах диетата за втори път, т.к. след като приключих предния път, бях доста непостоянна и си върнах няколко килограма. Но този път много бавно се случва целият процес… за 7 дни съм свалила само 1 кг. и съм убедена, че това е само вода и ще е доста по – трудно. Правил ли си повторение на програмата и как се отрази? Ако някой друг има отговор, също ще се радвам да го сподели 🙂

  1. 7 дни за 1кг не е зле. А дали е от вода или не, предполагам няма как да знаеш 🙂 Резултатите от повторна диета най-често са по-ниски, но най-вероятно не си и върнала теглото от преди първата диета?

 162. Ако бях върнала теглото от преди първата диета, щеше да е катастрофално 🙂 Вярно е, че този път имам по-малко за сваляне, така че времето ще покаже.

 163. Здравейте на автора на блога и на всички участници! 🙂 Изчетох с интерес въпросите и отговорите, свързани с 90-дневната диета. Това, което бих искала да попитам Николай е : В случай, че достигнем желаните свалени килограми преди края на диетата (а и както разбрах, най-големият спад в теглото е през първия месец), необходимо ли е да се довършат и останалите 2 месеца диета, в смисъл, подобно прекъсване ще се отрази ли негативно върху свалените килограми? Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   диетата е много полезна за изграждане на правилни навици на хранене – закуска, обяд, закуска, вечеря, затова е хубаво да я спазвате, за да има време да свикнете. Конкретно за това дали трябва да спрете – не мисля, че ще има проблем.

 164. здравейте почвам диетата за 3 пат парвия пат издаржах 1 месец с резултат минус 6 килца втория пат почнах само за четири дни изненадващо 4 кг.но се изкоших и си ги варнах сега след 2 седмици решена и вярвашта в себе си почвам на ново.Днес ми е 2 ден 73и800 кг надявам се да смакна поне 10 .Висока сам 156см.Не пия много вода и не закусвам но имам около 30 мин.сутрин ходене до училиште и обратно и на обед също достатачно ли е или тряббват и упражнения даите ми съвет моля.

  1. Променяте си навиците и ще е много по-лесно. Закуска преди училище, повече вода и стриктно спазване на диетата… 🙂

 165. Здравейте!Аз сам 1.63 и тежа 67 кг. на 23 г. днес ми е 5 ден от диетата и съм отслабнала с 1 кг.Започвам я за втори път.Миналия успях да издържа 8 дни и свалих 3 кг така и неразбрах защо я спрях,в повече ми дойде това,че немога да си хапвам пуканки след 20ч пред телевизора,много глупаво от моя страна.Много сажалих за това явно не ми достигна волята,но сега повече от всичко искам да се справя.Моята цел е достигането на 58 кг преди една година тежах толкова и се чувствах чудесно.Сигурна съм,че диетата има ефект ако се спазва стриктно и това мисля да направя в следващите 85 дни.Важно е човек да има воля и желание и добрите резултати няма да закъснеят.Правя също така и фитнес гимнастиката на Синди Крауфорд в домашни условия всеки ден и се чувствам много тонизирана след това.Искам да попитам достатъчно ли е това физическо натоварване за допринасянето на по добри резултати от диетата?Успех на всички!

  1. Тъй като не съм запознат с гимнастиката на Синди Крауфорд, няма как да дам компетентно мнение, но при всички случаи е по-добре от нищо.

 166. знам че не е свързано с темата но искам да попитам ако ям повече манджи по 2 филий хляб и правя упражнения сутрин и вечер колко кг ще сваля до 15 юни на 13 години съм и тежа 61 кг и съм висока 1.60 някъде

 167. Здравейте! Днес е 28 ден от започване на диетата и кантарът показва 7 кг. по-малко. Притеснява ме факта, че излизам извън рамките на здравословно отслабване, което доколкото знам е 3-4 кг. на месец. Моля, споделете мнение по този въпрос!

  1. Здравейте,
   в зависимост от това колко излишни кг имате, може да се очакват различни резултати. Образно казано, ако сте 100кг при 1.60м, темпа на отслабване ще е много по-голям, отколкото ако сте 75кг при 1.60м.
   Колкото повече приближавате нормалните кг, толкова по-малко ще отслабвате.
   Човек, който се храни пълноценно, както в случая правите, защото диетата не ви забранява да ядете например въглехидрати, не виждам какъв е проблема. Резултатът ви е много добър и показва, че преди диетата сте се хранили доста нездравословно. Следващите месеци ще има много по-малък темп на отслабване. Стискам палци да задържите теглото си след диетата.

   1. Благодаря за отговора! 🙂 Само да уточня – на 52 години съм, висока съм 170 и тази сутрин тежах 73.9 кг. Изплаших се, че прекалено бързо отслабвам, затова днес просто прескочих първия си воден ден. Благодаря за подкрепата!

     1. Здравейте, Ники! Днес ми е 55 ден от началото на диетата и съм с 10 килограма по-малко, които килограми разпределени за почти два месеца от началото са около 5 кг месечно. Отново се притеснявам, че свалям прекалено бързо и мога да си причиня някакви здравословни проблеми. Моля да споделите мнение по този въпрос!

     2. Здравейте,
      5кг не е толкова много според мен и последния месец сигурно ще са по-малко. Ако прецените, че това е теглото, което искате да запазите – свалете още 1-2кг за буфер и спрете диетата.

 168. Здравей те и аз спазвам диетата от 9 дни и съм отслабнала 1.200 това малко ли е за този период според вас. Благодаря

  1. Ако умножите 9 по 10 и 1.200 по 10 ще видите, че темпа ви е 12кг за цялата диета и изглежда, че е в границите на нормалното.

 169. Здравейте . Решила съм утре да започна диетата . Имам да свалям около 15 кг. Надявам се да успея . Ще се опитам да я спазвам стриктно . Теглото ми много варира . Често съм отслабвала и скоро след това съм си връщала килограмите . Надявам се сега да отслабна и резултата да е траен . Обнадеждават ме всички тези коментари .

 170. здравейте! аз съм висока 166 и тежа 72/3 кг. искам да сваля 10 кг! спазвам си диетата както трябва.все още съм на 5 ден и се чувствам много добре,но дали е възможно да ги сваля? нуждая се от ХЪС

  1. Да, напълно възможно е. Много е важно да спазвате плодовите дни – никакво кръшкане: само плодове и вода 🙂

 171. Здр.,и аз от днес съм на тази диета ,надявам се да успея имам мн за сваляне. Висока съм 1,67 и 82кг.,искам да стана 67кг..Навих се мн трябва да успея ,ще си помагаме взаимно.

 172. Zdraveite, az sam na 9ti den ot dietkata i sum svalila 2-3 kg. kazvam 2-3 zashtoto kogato zapochnah bqh 72-73-74 neshto ot sorta!, kak mislite dobre li wurwi? chuvstwam se dobre samo na plodovite dni useshtam glad no izdurjam!!! Iskam da popitam moje li ponqkoga da zakusvam sus chasha plodov sok?

  1. Плодов сок става, ако е фреш, а не натурален сок. В натуралния сок няма нищо натурално и има много захар. Отскоро вкъщи пием фрешове. Купувам портокали по 1,40лв от магазина и от 1кг портокали излизат около 500-600мл сок. „Натуралния сок“ идва на подобна цена.

 173. Не звучи лоша диета.Харесва ми това че съчетавайки по този начин храните няма да се получи процес на гниене в стомаха,което е много важно за здравето ни и за обмяната на веществата.Има хиляди диети вече и хората трябва първо да са наясно какво може на причини една диета на организма преди на я започне.Хубаво е да сме слаби,но по важното е да сме здрави.Откакто се помня съм на диета,пробвала съм какви ли не и с времето си давам сметка,че ако ще правя диета трябва тя да е възможно най-здравословната.Аз съм висока 160см и тежа 48кг.Много усилия съм положила за да съм тези килограми и дадох и много здраве.Ще започна 90-дневната диета па скоро като разтоварваща.И дано най-после се науча да се храня наистина правилно а не само да тормозя организма си.

 174. dnes mi e vuglehidraten den , utre plodov-dvoumq se dali da ne napravq sled plodoviq edin voden den , a posle kato mi doide 29den otnovo shte si go karam na woda? kakvo shte me poosuwetvate?

  1. На повечето хора най-неприятен им е водния ден, ако нямаш проблеми с това, може и да направиш един воден ден. Не е по канона, но надали ще има отрицателен ефект. Аз горещо препоръчвам на всяка цена да се спазва плодовия ден, без салати, без други храни и ефекта от диетата идва. Един воден ден, може би ще го засили. Теоретично 1кг мастна тъкан има около 7000ккал, а за нуждите на организма без физически усилия трябват около 2000ккал за ден, затова един воден ден би довел до изразходване на 300г мастна тъкан, което не е никак малко.

 175. Ще започна диетата от понеделник , имам да сваля 20 кг. дали ще успея ? От февруари започвам 3 пъти седмично на фитнес . Искам до лятото да ги сваля и да си стегна тялото . Благодаря ,ако ми отговориш Ники! 🙂

  1. Здравей,
   20кг са много, но не са непостижими. С каква височина и тегло започваш диетата?

 176. zdraveite,zapo4vam nai posle .no parvo napravix 3dni samo sok ot12 limona i 3 litra voda 50 gr.med naden.zatova nese pla6ete ot 1den s voda.segasam175 sm.87kg.viarvam v tazi dieta .sestrami mi pomaga mnogo tia mi dava koraj vajno e i bliskite date potkrepiat.

 177. Здравейте, аз съм на 25ти ден от диетката и днес като се качих на кантара показа -8кг. а преди това около седмица бях качила 1кг и не мърдах. Това изобщо не ме притесни и спродължих с диетата. Искам да попитам това нормално ли е ? И също да попитам Николай- понеже не си падам много по плодове в плодовия ден проблем ли е ако си изцеждам фрешове и ги пия вместо да ям плодовете? Успех на всички!! Имайте търпение

  1. За 25 дни 8кг е добро постижение. Следващите месеци темпа няма да е така голям.
   Плодовете са си плодове, независимо дали са нарязани или смлени. Ако ти харесва повече фреш – пий фреш, сигурно ще си по-гладна, защото няма нещо, което да се задържи в стомаха ти.

 178. problema e che kantara pokazva tolkova na dolo a wsushtnost ne si lichi mnoogo mnogo..ujasno sam se pritesnila..a za freshovete mi e po dobre kato gi piq zashtoto pak kazvam az ne obicham mnogo plodove i s fresh se chustvam idealno

  1. Кантара работи ли добре? 8кг значат поне 5-6см в талията и по дрехите трябва да си личи.

 179. Здравейте,днес ми е 9-ти ден след първия цикъл.Започнах 67 кг.при 1,60 височина и резултата след първия воден ден беше -5 кг.Да,но два дни след водния кантарът пак започна да се вдига-от 63 кг.до 64 кг.Защо не запазих тези 62 кг?Продължавам с диетата,но като че ли се отчайвам.Иначе резултата е май повече по дрехите,отколкото на канатара.Искам да попитам Николай защо така варирам с килограмите.

  1. Здравейте,
   нормално е след водния ден човек да реши да си „навакса“. Сигурно хапвате повече или по-неправилно. Ще влезете пак в ритъм и ще продължите да сваляте.

 180. Здравей Ники!!!
  От 20 дена съм на диетата и несъм отслабнала и грам.Висока съм 163см и тежа 55кг,иска ми се да се върна на предишните ми 51-52. 3кг не са фрапантни но наистина не се чуствам добре в кожата си.Работя до 8 и имам време само за домашни упражнения.Според теб каква е причината да не свалям или става бавно като са малко кг за сваляне?

  1. Здравей,
   когато си близо до оптималното тегло става наистина по-бавно, но би трябвало да има ефект. С електронен кантар ли се мериш? За 20 дни виждаш ли разлика по дрехите?

 181. Не несъм с електронен.Понякога ми се струва че съм свалила съдейки по дрехите,но на другия ден се чуствам все едно напомпена.Всяка вечер правя упражнения по 30-40мин сутрин се чуствам слаба но като се прибера от работа чуството за отслабнала го няма.

  1. Според мен трябва да продължите в същия темп и нещата ще се получат. Теглете се всеки ден сутрин след ставане, за да са съизмерими резултатите. След водния ден може да има по-голяма разлика, която да видите на кантара.

 182. дано да е така започнах да се отчайвам 🙁 като гледам коментарите на др се чуда дали не е в мен проблема че немога да сваля 3кг а хората свалят по толкова в първата седмица.

  1. Спазвай плодовия ден стриктно и не може да не се получи. Една колежка беше на диетата и два месеца и половина не мръдна, за 2 седмици свали доста. Нямам обяснение на факта 🙂

 183. Здравейте,
  започнах диетата за втори път но имам малко нужда от съвети тъй като нещо не ми харесват резултатите и не мога да разбера къде е причината. Първия път с диетата свалих 14 кг . и до ден днешен не съм качила нито един килограм, а съм се хранила нормално. Реших пак да е започна защото имам още доста килограми за сваляне но както казах резултатите не ми харесват. Започнах на 25.01.13 г. със стартово тегло 81 кг. към днешна дата 17.02.13 г. съм 77,4о кг. – 3,600 за 24 дни.
  Вчера бях на въглехидратен ден но доста сгреших и днес реших да се кача на кантара и направо се ужасих показа 78.90 кг. – не знам на какво се дължи, принципно се тегля винаги след плодов ден, а през последните две четворки не съм сваляла. При започване на диетата ми препоръчаха да пия Витаслим Лайн за засилване на метаболизма и съответно спортувам 6 дни в седмицата – 2 дни ходя на аеробика, а другите 4 разходна в планината 4 км. на ден.
  Може ли да ми кажете дали имате наблюдения за Витаслим Лайн и и дали той може да ми забавя метаболизма и дали спорта не ми е в повече, защото някъде бях чела по форумите, че за този режим на хранене не е необходимо много спорт, защото нямало толкова много калорий за изгаряне и това можело да доведе до забавяне на метаболизма.

  Ще се радвам ако може да ми дадете вашите съвети дали правя нещата както трябва защото доста съм се отчаяла, защото и средата на април ще се омъжвам, а искам да влезна в форма.

  Благодаря Ви 🙂

  1. Здравейте,
   нормално е на втора, трета диета да се свалят по-малко килограми. 3,5КГ за 25 дни не е никак малко, защото след водния ден сте свалили сумарно 4кг за 1 месец, то за 3 месеца може да се очакват 10-12кг. Хубаво е, че не връщате кг, значи се храните правилно. Спорта е много важен за отслабването, защото единствения начин човек да отслабне е да има негативен баланс на калориите. Колкото е по-голям, толкова повече се смъква.
   Поздрави,
   Николай

 184. Niki vchera mi beshe den za variva,no az go izkarah na plodove,dnes mi e vyglehidraten i misla che mn prekalih qdoh qbylka za zakuska, na obqd qdoh 3korabii i sega ne izdyrjah i izqdoh edna vafla i navsichkoto otgore snaks 🙁 sega me e mn qd.utre pak shte si pravq plodoviq den no ezak za vherashniq.

 185. zdravei Niki vchera mi beshe pyrviq voden den,no ne go izdyrjah i go izkarah kato plodov.Imam symneniq che sym svalila ot palaskite i korema no otkym krakata sym sigurna che nesym.Kantara pokazva minus nqkolko grama.Dano efekta premine kym krakata zashtoto mn me depresirat podkojnite maznini.stiskaite palci i uspeh na vsichki

 186. Zdraveite Nikolai,iskam da popitam pri tazi 90 dnevna dieta moje li da se hapva ne6to mejdu hraneniqta(ot hranite za syotvetniq den)

  1. Ами да, между боб и боб е хубаво да се яде… боб 🙂
   Шегата настрана, в деня за месо се издържа лесно 4 часа без хранене, защото месото доста засища. В деня за боб и леща е по-трудно, но може да ядете на 2 часа. Същото важи и за въглехидратния ден. Ако не можете да издържате, най-добре яжте плодове. Първите няколко дни е по-трудно заради ограниченията, но после се свиква.

 187. Zapochvam mnogo da se otchaivam,svalila sym nqkolko santimetra v oblasta na taliqta,dnes mi e 34 den qvno malko kilogrami naistina se svalqt trudno.

 188. Niki napravo veche se obyrkah.V edin forum koito razglejdah momichetata tvyrdqt che za tazi dieta uprajneniqta ne bili podhodqshti,kakto i che hlqbyt i bulionyt bili zadyljitelni pone na obqd i salatata.Az ako qm tolkova mnogo mislq che nqma da otslabna a po-skoro bih napylnqla.Primerno vchera mi beshe denq za variva hapnah sutrinta portokal,na obqd oriz s gybi kym 6h polovinata na obqda. Tova ne e li rejimno?Drugiqt mi vypros e zadyljitelno li e vseki den da zakusvam,obqdvam i vecherqm v edin i syshti chas-primerno zakuska v 10 obqd v 12 vecherq v 18 ?

  1. Ами това е проблема на И-нет, че всеки пише собствения опит и често се получават противоречия. Моето мнение е, че упражненията са направо задължителни. Всичко се свежда до отрицателен калориен прием. Ако ядеш еднакви количества и в единия случай спортуваш, а в другия случай – не, определено със спорта резултатите ще са по-добри. Относно бульона, не виждам никакъв смисъл от него – един куп неясни съставки, подправки и мазнини. Салата лично аз хапвах, защото се случваше да не мога да издържам само на сухо месо. Някои хора просто не могат без хляб, при тях сигурно е по-добре да изядат 1 филия хляб, отколкото да се демотивират и откажат. Аз не ям хляб на обяд и вечеря.
   Хубаво е да са в близки часове, защото организма очаква храна по едно и също време. Също си се насочила хубаво последното хранене да е сравнително рано. Също е хубаво да се пият течности предимно преди последното хранене, т.е. ако ще изпиеш 2 литра вода, да изпиеш преди 17:30 поне 1,5л.

 189. Здравейте , започнах диетата искам да попитам 90 тия ден плодов ли трябва да е ,защото ми се поучава въглехидратен, и да попитам след водния ден с белтъчен ли започваме

  1. Здравейте,
   след последния воден ден изкарайте един цял цикъл и завършете с плодов ден.
   След водния ден следва белтъчен, да.

 190. Благодаря за изчерпателния отговор,аз несъм пила до сега бульоните по време на режима,но ме притеснява факта че не отслабвам има ли вероятност да задържам вода?Пия по 1,5л а понякога стигам до 3л ходя до тоалетна но бедрата ми са като плаваши.

  1. Задържане на вода може да се получи при прием примерно при лекарства за кръвно или при някакъв хормонален дисбаланс, както и при много други случаи. Предполагам при теб не е така, защото при активен спорт, тази вода трябва да се отдели.

 191. не пия хапчета за кръвно,нито противозачатъчни.Може ли да зависи от малкото количество което пия или пък може това количество да ми е много.Като се замисля преди месеци пиех много натурален сок от моркови и чесно да си кажа рядко през живота ми пия вода започнах да я пия след като ми втръснаха соковете но преди това несъм имала проблем нито с яденето нито със соковете.Изведнъж започнах да се подувам сутрин като стана се чуствам лека,но вечер все едно съм надута в бедрата изкуствено…..:(

  1. 1,5-3 литра на ден не е никак малко вода. Нямам представа на какво може да се дължи, но не е на хранителния режим.

 192. мислисш ли че ако намаля количествата ще има реьултат или пък да ги увелича.Когато организма приема малко количества течности трупа запаси затова се замислям че логично е че трябва да пия повече течнодти!

  1. Според мен трябва да се пие вода до към 19:00ч. Не мисля, че ще помогне промяната на количеството вода.

 193. Здравейте!
  Аз съм едва в началото на диетата 4 ден ми е днес. Тъй като една позната ми каза,че на плодовия ден консумира салати,въпроса ми е . Възможно ли е ако консумирам и аз салата вместо плодове да няма никакъв ефетк (да не сваля нито килограм)?
  Благодаря

  1. Здравейте,
   не трябва да консумирате салата. Това е единствения ден, в който се отслабва, трябва да го спазвате стриктно.

 194. zdraveite az sav6to sam nova i pravj dietata za parvi pat za 5 dni 1,5 no spazvam vsi4ko striktno.pogelavam uspeh na vsi4ki

 195. az sum ot 58 dni na tazi dieta predi 1wiq woden q spazzvah striktno bez greshka zapochnah 74kg vodniq den ne go izdurjah i qdoh malko krastavica kolkoto da ne pripadna.Sega sum 65kg i sam strashno dovolna! v momenta ne q spazvam mn striktno v smisal, che ot vreme na vreme si pozvolqvam filiika pulnozurnest hlqb ili vuv plodoviq den i salatka 🙂 uspex na vsichki

 196. от един месец съм на диетата спазвам я стриктно и след първия воден ден съм -5 кг.Не е ли мако?Висока съм 172 и тежа 88кг вече 84 искам да бъда 71-72.Постижимо ли е?

  1. 5кг не е малко за един месец. ако се запази темпа или дори намалее малко пак ще смъкнете още 8-10кг.

 197. Благодаря за отговора мотивира ме още по-вече ще пиша след втория воден ден!

 198. Здравейте и от мен.Понеже днес съм на плодов ден , бих искала да попитам дали мога да ям плодовете от домашно приготвени сладка ( смокини,ягоди..)

  1. Здравейте,
   според мен не може да ядете сладко вместо плодове. В сладкото има голямо количество захар.

 199. Здравейте.От скоро и аз реших да опитам тази диета.Утре ми е 3 плодов ден.Не ме притеснява.Само плодове през 2-3 часа и за целият ден шепа лешници.
  Трудно ми е спазването на часовете за пиене на вода след хранене – 2 часа.За тях бях чела в обяснението за диетата.Искам да питам -много ли са важни тези часове?Те се отнасят за основните хранения или за междинно – плод например.Имам и още 1 въпрос-вечер до колко часа е препоръчително да пием повечко вода-защото аз изпивам поне 1,5 литър до 22 часа-засища ме,когато поогладнея.
  Ще Ви бъда много благодарна за отговорите..
  Поздрави

  1. Не знам за такова нещо – 2 часа след хранене. Знам, че е половин час. Пийте вода, когато искате, във водата калории няма! 🙂 Просто сутрин кантара показва малко повече, ако пиете късно вечер много вода.

 200. Здравейте! Страхотна страница!
  Аз спазвам режима от 25 дни, но резултат – почти никакъв. Мисля, че бъркам някъде. Може ли в белтъчния ден на едно хранене да се яде пържола, яйце, кашкавал и салата със сирене(от всичко по-малко, наблягам на салатата)? Освен това не спазвам особено часовете между храненията. Основните хранения са ми 2 – обяд и вечеря, като през останалото време ям пресни плодове, сушени плодове и сурови ядки.Като цяло спазвам правилото за хранене в интервала 12-20 часа, но след 20 часа не мога да не хапна нещо- плод,ядки или и двете?
  До сега мързелувах, но от днес вече имам велоергометър и смятам да въртя ежедневно…

  1. Здравейте,
   хубаво е храненията да са по-еднородни. След 20:00 не трябва да ядете нищо, най-добре е да спрете ядките, защото имат по 500-600 ккал за 100г, а ако цял ден сте яли плодове и после консумирате 100г ядки няма голяма полза от плодовия ден. Вело-то е малко скучно, пробвайте да слушате музика или да гледате ТВ, защото бързо писва. 🙂

 201. от 9 февруари съм на диетата спазвам я почти стриктно предстои ми втори воден ден но съм смъкнала само 5 кг а искам до края да смъкна 10 като цяло какво да правя?

  1. Спазвайте режима и в плодовия ден не яжте нищо освен плодове. Само през двата водни дни може да се смъкне към 1,5-2кг.

 202. Zdr.Niki 4ela sam 4e v plodoviya den moje da se yadat i zelen4uci domati,krastavici,zele no may bırkam dali e taka?

 203. Здравейте! Аз съм на 52 и при мен диетата също действа.За месец и половина съм свалила 7 кг , но в последните две седмици отслабването спря.Въпреки че предвид възрастта ми това е много добър резултат, ми се иска да сваля още някой килограм.Искам да поздравя Николай за интелигентното представяне на режима и да допълня също ,че този начин на хранене е изключително здравословен .При мен кръвното се стабилизира,върнах се в кожата си и дрехите си отпреди 5–6 години.

 204. Zdraveite, Niki mnogo se radvam 4e namerih tozi blog i iskam da popitam v momenta sum na edna 9 dnevna dieta 3 dni na oriz sled tova 3 dni meso i poslednite 3 samo qbulki.Iskam da pipitam dali 6te e problem vednaga sled neq da startiram 90 dnevnata dieta?Na 25 godina sum visoka 155 sm i sled rajdaneto variram mejdu 82-86 kg.Za rusta mi sa mnogo vinagi sum bila s nadnormeno teglo no predi da zabremeneq bqh 71 kg pak mn za moq rust no mn po dobre ot sega6noto mi teglo.Bih iskala da svalq pone do 60 kg dali bi bilo vuzmojno s dietata da svalq tolkova?blagodarq predvaritelno 🙂

  1. Здравейте,
   не виждам проблем да почнете веднага 90 дневната диета. Тя за разлика от краткосрочните диети, има за цел да редуцира теглото плавно. При вашия ръст/тегло е реално да очаквате м/у 10 и 15кг надолу за 90 дни, АКО спазвате стриктно режима. Теглото не е най-важно по принцип, защото ако се изгради правилен начин на хранене и теглото се задържи след приключване на диетата, на по-късен етап може да я повторите. Разбира се втория път може да очаквате по-малко свалени килограми, но пак се свалят.

 205. Здравейте,Николай.
  Поздравявам ви за усърдието,което сте положил да онагледите резултатите си в графики,но….забелязвам,че много от принципите на диетата не са Ви ясни и подвеждате хората,като винаги отговяряте“Сигурно…“.“възможно е…“,което ме навежда на мисълта,че сам не сте наясно с някой от основните принципи.На Ваше място бих се информирала по-добре,преди да започна да давам съвети и ако позволите ще систематизирам основните правила,за да няма хора разочаровани от резултатите.И държа да отбележа,че аз самата със стриктно спазване свалих 15кг,като желаните бяха 10(другите 5 бяха бонус:) )Диетата действа ,но трябва да сте наясно:
  1.Закуската е винаги плод от един вид(2 ябълки,2 портокала,2 банана и т.н),плодове на закуска не се смесват
  2.В белтъчния ден не се смесват белтъци на едно ядене(мляко и месо,яйца и месо,яйца и млечни и т.н).Яде се белтък само от един вид,като желателно е вечерята да е същата като обяда,но наполовина.
  3.Броят хранения за деня е 3(и да проблем е ако са повече)-закуска,обяд и вечеря.Това е.Като между обяда и вечерята трябва да са минали2-3-4 часа(зависи от деня)
  4.В плодовия ден може да се яде през 2 часа,като едното хранене мое да се замести със сурови ядки.Позволеното количество за деня е 100гр.
  5.Водата за деня трябва да е минимум 30мл.на килограм тегло.
  Всеки ден се консумира салата от пресни зеленчуци
  Извинявам се за вмешателството.Имате пълното право да изтриете поста ми.

  1. Здравейте,
   в Интернет има много и различни варианти на въпросната диета. Аз лично съм я правил по този, който ми излезе пръв в google.

   Сигурно използвам „сигурно“ и „възможно е“, защото предпочитам да не се правя на лекар или диетолог, защото това може да навреди на някой. И това, че при един човек нещо работи, не значи, че ще работи и при други, особено, ако имат заболявания. Вие бихте ли „гарантирали“ на някой, че нещо ще работи при него?

   Колко може да се свали е индивидуално и зависи силно от това колко кг реално човек има да сваля докато достигне оптималното си тегло. Числата, които споменавам са на базата на опита ми от приятели и познати.

   Не може всеки ден да се консумира прясна салата, защото в плодовия ден, салата не се яде.

   Относно количеството вода, може и да сте права, в сайта, от който гледах, не е имало такова условие.

   Поздрави.

 206. В плодов ден може да се яде неовкусена салата,както и всякакви пресни зеленчуци.Първия източник в Гугъл,не винаги е най-правилния.Чела съм превода на книгата на руски и български,говорила съм с много хора постигнали зашеметяващи резултати и смятам,че в книгата правилата са най-достоверни.И мога да гарантирам,че диетата действа,да.Имам много реални познати и виртуални такива,които свалят и при тях има жени с хормонални проблеми,диабет….самата аз съм предразположена към диабет със завишена кръвна захар и леки хормонални нарушения…ами действа,но като се спазва стриктно.Естествено,колкото повече искаш да сваляш,толкова по-бърз е старта.Вие сте свалил колко 10-тина килограма,а ако бяхте спазвали правилата стриктно,щяха да са минимум 15 🙂 Ако човек се храни правилно,не гладува и яде позволените количества храна,няма да изпита глад и да яде междинни закуски.Тук масово се оплакват,че не свалят ,но същевременно ядат по 3-4-5 пъти на ден,плодове,шоколади,ядки и то по никое време.Недопустимо е.Това е либерален режим на хранене,но все пак е режим за отслабване,не за напълняване :)))Просто някой неясноти и грешки са препъникамъчето на много от диетуващите,отказват се защото гладуват или не постигат резултат,за това сметнах,че мога да помогна с нещо.
  П.П.В тази диета калории не се броят.Визирам един от постовете за ядките,които имали 500калории.Имат,но са позволени и засищат,а щом засищат човек не озверява от глад и не посяга към пържолата:) . Когато количествата плодове в плодов са мн.малки,на следващият ден има огромен минус,но след белтъчния плюсът е още по-потресаващ,защото организмът се презапасява за следващия\"гладен\"ден.
  Извинявам се за многословието…

 207. А колкото това дали сте лекар или не…Кажете им как е правилно,нека сами да преценят според здравословното си състояние дали и как ще спазват режима.Все пак това е един относително здравословен начин на хранене ,а не секта пропагандираща самоубийствен глад:)
  Извинявам се ако съм досадила.Хубава вечер:)

 208. Здравейте! Започнах диетата преди 25 дена и до тук съм свалила 6 кг. Искам да попитам, проблем ли е, че не пия повече от чаша вода, която ми е в кафето?

  1. Според Skvela трябва да се пие поне 30мл/кг, което прави поне по литър и половина или два в зависимост от теглото на човек…

   1. Да, това го видях, но не ми се пие. Не пия много вода по принцип. В това хубаво топло време ми се пие една биричка, но ще почакам 🙂 Предстой ми воден ден, как ще го изкарам не знам. Успех на всички, за по-малко от месец съм -7кг 🙂

 209. Здравейте ,искам да попитам може ли в един ден паниран кашкавал и пържола

 210. Интересуваме още нещо и не мога да намеря отговора , ако можете да ми отговорите ще бъда много благодарна.След 90 дена има ли захранване и ако има какво е то .Аз съм още в началото,но се притеснявам да не стане ,така че да постигна това ,което искам и после всичко да се върне.Аз съм на 10 ден и съм свалила 4 кг.600гр.

  1. Аз лично за 3 месеца си изградих някакъв режим и съм върнал съвсем малко. Човек като свикне да закусва плод и после през деня не е толкова гладен. Наблягам на обед на по-голямото хапване, а вечер възможно по-рано и по-малко.

 211. Здравейте, остават ми 14 дена и съм смъкнала 6 кг гледам да я спазвам стриктно, може би си позволявам да съгреша във въглехидратния ден, защото хапвам смесено с белтъчини. От месец не съм смъкнала нито едно килограмче,но спортувам доста, тичам поне 3 пъти по минимум 10 обиколки на стадион и играя волейбол два пъти в седмицата, правя и коремни преси през ден. Да наистина съм смъкнала доста на размер и съм се стегнала и знам, че при всеки е различно с различна структура на тяло сме и не трябва да гледам толкова килограмите, колкото постигнатия резултат. Аз съм 184 висока и сега тежа 74 кг, не съм се мерила от една седмица но не мисля, че ще има разлика.

  1. Аз съм с 10см по-нисък и тежа също толкова 🙂 Може да си приближила оптималните килограми и затова да не смъкваш. Освен това при различните хора и кокалите тежат различно. Имам приятели по-високи от мен и очевидно по-едри, които тежат точно колкото мен… Аз сега само играя волейбол 2 пъти седмично и се опитвам поне веднъж седмично да бягам на стадиона, но не всяка седмица успявам. При толкова много спорт, просто след диетата трябва да не го спираш 🙂

 212. Благодаря много за бързия отговор 🙂 разбира се спорта ще остане и се надявам, че резултата също 🙂 с правилно хапване. И само да те попитам дали и сега си на този режим и дали се промени начинът ти на живот относно храненето и това какво и как да приемаш? Чета на други места, че хората си правят графици след диетата за захранването и си определят за всеки ден от седмица, какво ще хапват и след 90 дена пак се започва на ново. Но това предполагам е само а хора, които искат да смъкват още.

 213. Ще започвам диетата от 19.15, имам мнооооооого кг. за сваляне, на 52 год. съм. Мотивирана съм, защото вече имам и сериозни здравославни проблеми. Силно се надявам на вашата подкрепа, ако има такива които са в началото на диетата, ще се радвам да си споделяме и да си помагаме. И моля, за вашето мнение за Спирулина, като средство за подтискане на апетита.