Места за снимки

В зависимост от различни фактори като идея и концепция на снимките, метеорологични условия, годишен сезон, свободно време за снимки и др. осъществявам фотосесии на три места – в студио, навън и на локация. Всяко едно от тези места има своите предимства и недостатъци, затова решението къде ще снимаме най-често не го вземам едностранно. Накратко ще изброя предимствата и недостатъците на различните места за снимки.

  • Предимствата при снимки в студио са: пълен контрол върху осветлението, липса на зяпачи по време на снимките, битови удобства. Недостатък са по-еднотипните снимки, които се получават в студио.
  • Предимствата при снимки навън са разнообразната обстановка, оттам и по-различни снимки. Недостатъците са: непредвидими светлинни условия, непредвидими климатични условия, любопитни хора, който се спират да видят какво се снима 🙂
  • Отделил съм снимките на локация като отделна категория, защото така определям снимките, които не са навън, но не са в студио и където използвам преносимо осветление и има интересен интериор. Примери са снимките за SV Fashion Studio (бар в центъра на София, преди реконструкция) и снимките на Надя Ангелова (складове, превърнати в пейнтбол игрище). Предимствата при снимки на локация са интересния заден план на снимките, в който модела се вписва, донякъде контролируемото осветление. Недостатъците са най-вече от организационен характер и допускане до обектите.