Изисквания към модела

Имам някои изисквания и препоръки към моделите, с които работя. Важат за всички модели, с изключение на тези, с които сме обсъдили изискванията и имаме нужда от нещо различно и специфично за конкретна фотосесия.

Грим и червило

Трябва да имате грим или пудра на лицето преди започване на снимките. Условието е абсолютно задължително както за снимки в студио, така и за снимки на открито. Вида на грима, както и цвета му е ваш избор.

Препоръчвам да използвате ярки и наситени цветове червило, дори такива, които не бихте сложили по принцип. Причината е, че силните цветове излизат много добре на снимки. Много непрепоръчително е да сте с гланц за устни, особено безцветен.

Дрехи

Сами избирате дрехите, с които ще се снимате. Препоръчвам да не си купувате нови дрехи специално за снимките, а да дойдете с любимите ви дрехи, в които се чувствате най-добре.

Все пак горещо препоръчвам дрехите да не са в черен или бял цвят, да нямат големи надписи и фирмени лога, да не са прекалено шарени и да нямат пайети и други силно отразяващи елементи.

Добре е дрехите да са с по-тясна кройка, за да подчертават формата на тялото.

Обувки

Когато имаме уговорка за снимки в студио е задължително обувките да бъдат добре почистени и сухи. Това се налага, защото снимам върху хартиени и ръчно рисувани текстилни фонове, които се замърсяват много лесно.

Аксесоари

Можете да вземете всякакви аксесоари, които ви харесват, включително шалове, шапки и др.

Отмяна на фотофесия

Ако се наложи да отмените насрочена фотосесия, моля да го направите възможно най-бързо, след като разберете, че не можете да спазите уговорката ни. Най-вероятно ще ми спестите няколко часа време за подготовка и транспорт до мястото на сесията.